Как да се поберем в новите обувки, ако ни стягат

5977
Как да се поберем в новите обувки, ако ни стягат
Снимка: iStock

Всяка жена има в дома си шкаф, пълен с обувки, и не пропуска при възможност да си купи още някой нов чифт, за да има подходящи за почти всеки свой тоалет. Всяка от нас знае, че новите обувки винаги ни убиват, докато кожата им леко се отпусне и те се напаснат по крака ни. Продавачите обикновено ни увещават, че това става още при първото обуване, но истината е, че почти няма случай, в който да не получим рани.  Има обаче няколко неща, които можете да направите, за да не се налага да държите новите си обувки в шкафа или да ги изхвърляте.

Най-известният и изпитан метод е да напъхате в тях вестници. Въпреки, че вече рядко ги четем, все пак е добре да имаме от тях в дома си именно за такива случаи. Какво да направите? Намокрете вестниците и с тях натъпчете добре новите си обувки. Оставете ги да престоят така за една нощ, а на сутринта ги обуйте, за да видите дали достатъчно са се разширили.

Как да почистим петната от белите обувки?

Белите обувки са неизменна част от гардерба на всяка жена. В него тя винаги има чифт бели обувки на висок ток, бели сандали за лятото и...

За да се отпуснат по-бързо новите ви обувки и да не правят рани по краката ви,  е добре първо да ги поносите малко у дома, вместо чехли. Обуйте ги за половин или един час и стойте с тях, докато вършите домашните си задачи. Така, дори и да усетите, че ви убиват, можете по всяко време да ги свалите от краката си.

Една много отчаяна и крайно драстична мярка е да разширите новите си обувки, като ги сложите във фризера. Малко необичайно, но ако никой от другите два варианта не е проработил, то можете да изпробвате и този, като естествено при него внимавате да не съсипете обувките и после много да съжалявате. За целта първо трябва да напълните пликове с вода, които да сложите в обувките и така да ги поставите във фризера, докато водата замръзне.  След това трябва да ги извадите, да ги размразите и да се надявате, че са се разширили достатъчно и няма да се налага да повтаряте отново същата процедура.

Ако никой от тези домашни методи не даде резултат, занесете обувките при обущар, който има специални калъпи, на които да ги постави и да ги разшири. Ако и по този начин не успеете да се поберете в тях, не ви остава нищо друго, освен да ги подарите на приятелката си, ако тя е с по-малък крак. Поне тя ще има късмета да ги носи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com