Как да се преборим с желанието си за сладко

8771
Как да се преборим с желанието си за сладко
Снимка: iStock/Guliver

Всеизвестно е, че сладкишите и храните от нишесте се класифицират като енергийна храна. При употребата им, енергията се освобождава почти мигновено.

Мнозина се опитват да компенсират житейските си проблеми с консумацията на храна, която им носи някакъв вид комфорт. Желанието да се използват тези храни се оказва непреодолимо. За нещастие, сладкишите и храните с нишесте са вредни за цялостното здраве и помагат за бързото вдигане на теглото.

Защо ви се хапва нещо сладко СЛЕД ядене

За много хора яденето на десерт (или шоколад) след хранене е навик. Вместо физиологично желание за захар, желанието се появява просто з...

На какво вредят сладките храни?

Сигурно не сте наясно как реагира тялото ни, когато похапваме нещо сладичко? След първата хапка, от панкреаса се освобождава инсулин и светкавично се освобождава енергия. Така се случва и след ядене на високоенергийни тестени изделия. С прилива на енергия идва и измемното усещане за щастие.

Безмерната страст към сладките неща експертите обясняват с недостига на любов в живота. Непрекъснатата ревност, която измъчва душата ви, депресията и недоволството до голяма степен ви кара буквално да станете зависими от следките храни, акохола и други по-вредни вещества.

Как да предптвратите тази зависимост?

3-те най-добри неща, с които можете да замените сладкото

Стевия Стевията е от семейство Сложноцветни и расте в субтропичните и тропичните райони на Южна и Централна Америка, като също така не...

Може и да ви изглежда като шега, но в действителност това си е увлечение, което изисква сила на волята, за да бъде спряно.

Експертите съветват да не пренебрегвате обичта. Научете се да признавате това чувство и да не се страхувате от него. Когато нещата не вървят, просто се откажете. Намерете своя верен път в живота. Намерете своето любимо занимание, което ще ви помага да освобождавате енергията си без да се налага да се тъпчите с високоенергийни храни и сладкиши.

Отдайте енергията си на някой полезен за вашия организъм спорт. Дори и обикновеното ходене ще е по-полезно от това да се храните със сладкиши в неограничени количества. Намерете добър начин да се отдалечите от вредните си зависимости.

Липсата на любов в живота, предивиква хаос в ежедневните ви задачи и занимания. Вие се стремите да се отдадете изцяло на всяко едно занимание, което ви се изпречи. Разковничето е да се научите да обичате. Енергията, която се генерора в тялото на чоек при изпитване на любов не може в никакъв случай да се сравнява с енергията при консумацията на някакъв вид храна и проложение на лоши навици.

Какво ще ви помогне да се справите с желанията за СЛАДКОТО

Желанията за сладко често са продиктувани от липса на някой елемент в организма ни или от завишените стойности на кръвната захар. За да...

Не допускайте да грабнете поредното парче торта без да сте замислили за причината за това ви действие и за резултата от него. Задайте си въпроса кое ви прави тъжни или несигурни, липсва ли ли ви любов. Насочете енергията си към творческо решение на тези проблеми, а не към хараната. Тя няма да оправи живота ви. Без да се усетите ще отвикнете да посягате към сладкишите в екстремни моменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com