Как да се справим ефективно с прахта вкъщи

8109
Как да се справим ефективно с прахта вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Надали има нещо по-досадно нещо от домашния прах. Колкото и пъти да чистите на ден и дори сте в готовност винаги с парцал и препарат, той някак си все успява да се завърне. За съжаление това е реалността. Домашният прах се трупа навсякъде около нас – дамаските, мебелите, пердетата.

До някъде можете да се справите с него, ако се затворите у дома и избършете всичко педантично. След това просто не отваряте прозорците и вратите. Това обаче не е възможно. Казано накратко – мисията невъзможна.

Как да предотвратим натрупването на прах у дома

Прахът се състои от много малки частици, които се намират естествено във вашия дом, като мъртви кожни клетки, частици плат, цветен праш...

Все пак, има някои хитрини, които можете да приложите. С тях ще задържите повърхностите малко по-дълго чисти и няма да тичате постоянно с парцала. Важно е обаче да знаете, че не трябва само да имате парцал напоен с вода. Използвайте препарати, на които пише, че имат антистатичен ефект. За дървените повърхности, те трябва да бъдат обозначени, че са за тях. Същото важи и за стъклата и прозорците.

Когато препаратът има този ефект, той отблъсква домашния прах за известно време. Какво обаче се случва, когато го почистете от бюра, маси и други мебели, върху които оставяте неща?

Прахът не изчезва, както на нас ни се иска. Той просто пада долу на пода и следователно трябва да се доверите на прахосмукачката, а след това да измиете пода. Досадно е, но няма друг начин. Ако не го направите, той отново ще се качи по мебелите и то само с едно отваряне на вратата или проветряване.

Има начин да си спестите до някъде цялата тази досада. Вземете си прахосмукачка робот. Те отдавна вече не са толкова скъпи и почти всяко домакинство има такава. Някои модели дори могат да мият с вода, което ви отменя в още една досадна задача. Можете да ги пуснете да работят, докато вие сте навън или просто искате да почетете книга и да си починете – те ще работят за вас.

Как да ограничим събирането на прах вкъщи

Когато става въпрос за намаляване на праха в дома, наистина не можете да се справите с причината, без да обвиете всяка повърхност с пла...

Роботите можете да ги оставите да работят всеки ден. Така със сигурност ще намалите количеството на домашния прах. Единственото ви задължение е да ги почистване от време на време и да ги зареждате. Така със сигурност ще си осигурите чистота у дома. Освен това, този вид прахосмукачки ще помогнат и на младите майки, които имат достатъчно други неща, за които да мислят, че да се чудят как постоянно да бършат прах. Те дори могат да забавляват малкото дете, тъй като децата обичат да наблюдават как се движат различни премети и какво правят. Със сигурност подобна прахосмукачка ще ви бъде от полза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com