Как да си направим домашен крем за крака и напукани пети?

15906
Как да си направим домашен крем за крака и напукани пети?
Снимка: iStock

Краката ви няма как да бъдат красиви със суха и груба кожа на петите, но можете да решите този проблем радикално, посещавайки салона за красота, или можете да организирате собственоръчна грижа за вашите пети в домашни условия. Нека видим как да си направите домашен крем, за да премахнете проблема с напуканите пети. Вече е пролет и трябва бързо да псе погрижите за краката си, защото сандалите и другите отворени обувки ще покажат на всички тяхната красота или пък недостатъците им. Грижата за петите у дома може да предотврати един неприятен проблем - напукването им.

Как да се отървете от напукани пети?

Сложете лимон в чорапа си и вижте какво ще се случи сутринта

Ако вечерта преди да легнете, сложите лимон в чорапа си, на сутринта ще останете изненадани от резултата. Хората, които не полагат дос...

За да разберете причината за напукани пети, е добре да се обърнете към дерматолог. Най-често това се крие в механичен дерматит, т.е. вашите обувки не са ви удобни за носене и триенето причинява напукване на петите. Друга причина, която е често срещана са гъбичките, защото летните отворени обувки не могат да предпазят вашите крака, а от топлото време се потят по-често. Ако се появят напукани пети при вас в резултат на вътрешни проблеми и заболявания, със сигурност трябва да ги разрешите и да се погрижите за вашето здраве.

Храненето е важно да се коригира, особено през лятото има много пресни плодове, зеленчуци, билки, които имат всички необходими витамини и вещества. Изсушаването на кожата на петите през лятото е възможно поради липса на вода, това би могло да доведе до напукване на петите, затова не забравяйте да пиете вода и не пренебрегвайте домашни вани за крака с билки, овлажняващи процедури.

Крем за напукани пети

1. Смесете 10 мл. витамин А с 1 туба мехлем от невен (продава се в аптеките) и получения крем прехвърлете в чист буркан с капак.

Как да се отървем от напуканите пети за 3 дни?

Напуканите пети могат да бъдат истински кошмар за всяка една жена.  Освен, че пречат на дамите да бъдат привлекателни и правят ход...

2. Намажете краката с този крем преди лягане, веднага след душ. Обърнете специално внимание на петите и зоната на кожичките.

3. Носете памучни чорапи през нощта.

Ако петите са в занемарено състояние, тогава мажете краката с крема ежедневно в продължение на седмица. След това използвайте според нуждите си. Съхранявайте получения крем в хладилник. Използвайте го след баня с билки, като лайка, дъбова кора, жълт кантарион, елекампан, тези билки имат свойства, които действат противовъзпалително и заздравяващо рани, които биха ви помогнали  да решите проблема с напуканите пети. Направете отвара и накиснете краката си в нея за 20-25 минути, след което внимателно отстранете старата загрубяла кожа и след това нанесете крема за напукани пети.

Как да си направим вани за крака за груби пети?

Ефективни домашни средства срещу напукани пети

Домашните средства за лечение на напукани пети могат да помогнат при този често срещан и много досаден проблем. Напуканите пети изглежд...

Водата за ваната трябва да е достатъчно гореща, накиснете краката си в нея за 30-40 минути. Когато кожата на петите е достатъчно добре изпарена след банята, горният слой може да се почисти, за това използвайте специална четка с твърд косъм или финозърнеста пемза. След процедурата за почистване петите трябва да се намажат с подхранващ крем. Веднъж седмично можете да използвате скраб за крака, за това нанесете малко от него върху четка или пемза и нежно масажирайте петите си с кръгови движения за не повече от 3 минути, за да не нараните вашата кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com