Как да стегнем кожата след отслабване?

2217
Как да стегнем кожата след отслабване?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Не свързвайте задължително процеса на отслабване с гладуване. Вашата основна задача е да изградите режим на правилно хранене, което да включва пълноценна храна с достатъчно витамини и хранителни вещества.

След всяко драстично отслабване кожата става отпусната и губи еластичност. За да избегнете това, се нуждаете от прием на селен, магнезий и витамини от група В. Вашата здравословна диета трябва да включва мазна риба, черен дроб и яйца. Допълнете храненето със зелени зеленчуци, чушки, краставици и зърнени храни. Използвайте растителни масла като олио или зехтин.

Пийте вода за стегната кожа

Приемайте около 2 литра вода на ден. Течността подпомага метаболизма на организма и изчиства токсините. Избягвайте употребата на чай, кафе и сокове, ако се стремите към красива фигура.

Изберете подходящ козметичен продукт

За постигане на стройна и стегната фигура са създаден специални козметични лосиона и кремове. Тяхната цел е да подпомагат изгарянето на подкожните мазнини, да предотвратят появата на стрии и да запазят кожата еластична. В техните съставки ще откриете овлажняващи масла или кафе, които подобряват състоянието на кожата и ускоряват отслабването. Има специално създадени продукти за проблемните зони на седалището, бедрата или гърдите. При нанасяне използвайте стимулиращ масаж, който намалява подкожната мазнина, запазва еластичността на кожата.

Учените разкриха най-ефективната диета за отслабване

Подходящ масаж

1. Масаж с пощипване

Методът с пощипване има стягащ ефект и е ефективен начин за бързо отслабване. Извършвайте прищипването върху тялото по посока на часовниковата стрелка в кръг. След това нанесете подходящи козметичен продукт с втриване.

2. Използвайте мед за масаж

Отличните свойства на меда върху кожата се използват отдавна в козметологията. Този натурален продукт премахва токсините, успокоява раздразненията и омекотява. В същото време ускорява метаболизма. Кожата е мека и нежна.

Техника за масаж срещу бръчки у дома

3. Използвайте скраб

Скрабът има функцията да постигне перфектна гладкост, премахвайки мъртвите кожни клетки. Това регенерира кожата и в същото време има масажен ефект. Скрабът подобрява кръвообращението и улеснява усвояването на козметичните продукти. Може да избирате от богатото разнообразие на продукти на пазара - захарен скраб, солен скраб, овлажняващ или подхранващ скраб с абразивни частици. 

4. Движете се

При активно движение се синтезира колаген, който е отговорен за гъвкавостта на кожата. Спортувайте, танцувайте или се занимавайте с йога. Всичко това подобрява тонуса и извивките на тялото. Всеки вид движение е полезен.

5.Водни процедури

Контрастните душове са подходящи за ускоряване на кръвообращението и помагат в борбата срещу целулита. Редувайте топла и студена вода и ще се почувствате тонизирани и свежи. Кожата ще бъде по-стегната и гладка. 

6. Топла вана

Топлата вана е не само релаксираща процедура, но и полезен ритуал за кожата. Топлата вода почиства порите от замърсявания и примеси, което улеснява регенерацията на тъканите. Това води да стегнато тяло и гладка кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com