Как да включите положителните навици в живота си

9282
Как да включите положителните навици в живота си
Снимка: iStock/Guliver

Научете как да включите положителните навици в живота си и как да се отървете от лошите навици, за да можете да трансформирате реалността си в уелнес всеки ден.

От какво зависят резултатите, които имаме в живота си?

Кое е най-точното време за всекидневните навици

Всеки човек има различни навици, които са индивидуално изградени спрямо динамиката на ежедневието, предпочитанията, свободното време и ...

Резултатите, които постигаме, са пряко свързани с нашите действия, които от своя страна зависят от нашите мисли. Защо? Защото това, което мислим, генерира в нас определена емоция и това ни кара да се движим по един или друг начин.

Представете си растение: семето, което посяваме в земята (мислите), расте и се развива в растение, ако му даваме вода и необходимите хранителни вещества всеки ден. Ето защо нашите навици са като вода и хранителни вещества.

Има положителни навици - тези, които ни подкрепят да имаме по-добър живот и отрицателни навици - тези, с които сме наясно, че не ни помагат да постигнем целите си, но въпреки това не ги отстраняваме.

В крайна сметка, онова малко семе ще израсне голям силен дъб или слаб болен в зависимост от това с какво и как сте го хранили. Видът дъб би представлявал резултатите, които имате в живота си.

Така че, ако искате да имате силен и мощен дъб, ще трябва да му давате чиста вода и достатъчно хранителни вещества всеки ден. Ще трябва да включите положителни навици в живота си. За да постигнете това, трябва да определите кои са положителните навици, които трябва да имате и кои са лошите, които трябва да премахнете.

8 НАВИКА, които трябва да започнете на 50, за да поддържате мозъка си активен до 80

Никога не е твърде късно и никога не е твърде рано да започнем да се грижим за най-важния ни орган – мозъка. Независимо на колко ...

Например,  навикът да пушите, да ядете сладкиши по неконтролиран начин, да прекарвате целия следобед в легнало положение на дивана и да гледате телевизия, да пиете твърде много бири, когато излизате с приятели и т.н. Това какво ви говори? Навици, от които трябва веднага да се откажете!

Съсредоточете се върху всички онези положителни навици, които смятате, че трябва да включите в живота си, за да постигнете резултатите, които търсите..

Например, да спортувате, да се храните здравословно, да се грижите за външния си вид, да отделяте малко време на ден за медитация и т.н.

Представете си, че положителният навик, който искате да придобиете и поддържате е да спортувате постоянно, но след няколко дни опити винаги спирате. Първо се запитайте защо, попитайте се какво ви кара да се откажете. Може би това ви отегчава? Или може би не се чувствате мотивирани?

Правилната стъпка е да намерите нещото, което ви мотивира и което харесвате. Нещото, което е свързано с удоволствието.

Навиците, които ще ни отведат към ДЪЛГОЛЕТИЕ

Повечето от нас в края на старата и началото на новата година си поставят цели, които да изпълнят или навици, които да заличат или изгр...

Например: харесвате да прекарвате време с приятелите си и искате да започнете да спортувате. Можете да започнете да посещавате същата фитнес зала, в която те ходят. Или може би можете да се възползвате от възможността да бягате с най-добрия си приятел и да се насладите на неговата компания.

Ако сте човек, който обича да научава нови неща, но фитнесът ви отегчава, може би бихте могли да започнете да практикувате този спорт, който винаги сте искали да правите. Кънки? Колоездене?

Ние винаги правим нещата по един и същи начин и след това сме неприятно изненадани, ако получим същия резултат - както винаги. Така че започнете днес, за да промените начина по който правите нещата. Вложете малко въображение и креативност във всичко и преоткрийте навиците си, за да постигнете всички цели, които сте си поставили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com