Как да защитим кожата си през лятото

1167
Как да защитим кожата си през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Лятото е тук! И е на път да разтопи ентусиазма ви да излизате, но не позволявайте на слънчевите изригвания да стопят духа ви. Точно както сменяте гардероба си със смяната на сезоните, лятото може да наложи цялостна промяна на вашата рутинна грижа за кожата. Тъй като температурите се повишава и нивата на UV също растат, расте и рискът от дехидратация и увреждане от слънцето, което означава, че трябва да се погрижим да защитим здравето на кожата си. Докато планирате летния си външен вид, спасете се от раздразнения, възпаления, акне и омазняване и се обърнете към най-важните за сезона грижи за кожата, които ви държат защитени. Ето няколко съвета за олекотяване на вашата лятна рутинна грижа за кожата, поддържане на омазняването под контрол и включване на естествения блясък.

1.       Останете хидратирани

Магия на слънчевата светлина: Как да привлечете късмет с пролетното слънце

Пролетното слънце има много мощна творческа сила. Експертите по биоенергия говориха за това как да внесете късмет в живота си и дома си...

Водата е най-добрият ви приятел за детоксикация, като гарантира, че греете отвътре. За безпроблемна кожа останете хидратирани, като пиете поне 8-10 чаши вода на ден и се придържате към рутинната си грижа за кожата. Така че, дори и да не сте много жадни, рехидратирайте се, като пиете поне два литра вода всеки ден, за да помогнете на кожата да изглежда в най-добрия си вид.

2.       Защитете се

Не е нужно да ви казваме колко е важен SPF. Излагането на слънце, топлите ветрове и климатиците могат да навредят на деликатните кожни клетки и да причинят преждевременно стареене. И все пак, правилните продукти ще ви помогнат да стимулирате почерняването, да предпазите кожата си от вредните UVA лъчи и да я възстановите. Нанасяйте слънцезащитен крем върху лицето си поне два пъти на ден, дори когато сте вкъщи, тъй като хидратира и заключва влагата за гладка, еластична кожа.

3.       Почистете

Почистването на кожата винаги е важно, но през лятото? Задължително е! Пот и мръсотия ще се натрупват на повърхността на кожата. Освен това, прекарването на повече време навън увеличава излагането ви на замърсители и токсини. Това създава идеалната буря за запушване на порите и причиняване на пъпки. Поддържайте кожата си чиста, като продължавате да почиствате сутрин и вечер, за да премахнете остатъците и да я освежите.

Какъв е цветът на слънцето?

Ако си припомните ученото в училище и кога вашият учител е светил през призмата, за да създаде изкуствена дъга, тогава вероятно вече зн...

4.       Олекотете

Слоевете са за есенния сезон, докато по-тежките кремове са подходящи за зимните месеци. През горещия летен сезон, обаче, трябва да използвате ултра лек овлажнител. Използването на продукти, направени от истински плодове и винени екстракти, може да контролира преждевременното стареене, да излекува и стегне порите ви, като същевременно ви оставя с гладка, стегната кожа.

5.       Заложете на естествено

Как избирате измежду толкова много примамливи продукти на пазара? Можете да започнете, като обърнете особено внимание на съставките на крема и се опитате да изберете тези, които не съдържат консерванти. Някои марки използват кислород, натурални растителни и плодови екстракти като грозде, плодове и дори какао.

Лятото е в разгара си, носейки горещите слънчеви дни. Въпреки че е приятно да живеете под ярко, безоблачно небе, слънцето може да увреди кожата и косата, така че е важно да се полагат допълнителни грижи през този сезон.

Учени използват слънчевата енергия за пречистването на водата

Нов модел на структурата на съединенията с фотокаталитични свойства са разработили учени от университета "Лобачевски" в Русия. Според а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно