Как ходенето на фитнес с някого ви помага да останете във форма

2630
Как ходенето на фитнес с някого ви помага да останете във форма
Снимка: Darren Constance / Pixabay

По-възрастните жени са по-склонни да се занимават с упражнения и да се придържат към тях, ако са част от малка група, ръководена от личен треньор.

Въпреки че по-възрастните жени не са склонни да тренират, важно е да го правят, като се има предвид нарастването на хроничните заболявания, свързани с начина на живот, като диабет тип 2. Тези състояния могат да се лекуват с лекарства или чрез интервенции в начина на живот - една от които е упражненията.

Най-добрият спорт за вас според ЗОДИЯТА - част 1

По-възрастните жени обикновено избягват упражненията, като се оправдават, че се смущават или че нямат време или пари. Въпреки това открихме, че след като тези възрастни жени се присъединят към програми, това, което ги мотивира да упражняват, се променя с течение на времето. А връзката, която те изграждат със своите треньори, е от ключово значение за поддържането на участието им в програми за упражнения.

Проучването

Треньорите не препоръчват тези 3 упражнения, които доста хора практикуват

Ако искаме да постигнем мечтаната фигура, то спортът и тренировките трябва да се превърнат в задължителна част от нашата рутина. Но, ра...

Наблюдават се нагласите на група жени на възраст от 50 до 75 години в продължение на шест месеца. Три пъти седмично те правят 45 минути умерена силова тренировка с треньор. Тази тренировка се състои от десет многоставни и многомускулни упражнения.

Преди началото на програмата жените попълват въпросници за мотивацията си. На всеки четири седмици те били разпитвани отново.

Първоначално повече от половината от жените казали, че са били подтикнати да участват в програмата от привлекателността на рутинните упражнения. Изследването показва, че това може да е желанието на всяка жена да има рутинна среща за упражнения, а не самоназначен график.

С течение на седмиците, именно връзката, която те създали с партньорите за упражнения в тяхната малка група ги е накарала да се върнат.

Най-добрият спорт за вас според ЗОДИЯТА – част 2

Как фитнесите влияят

Страхотни начини без усилие да изгорите супер много калории

Пандемичната обстановка и дистанционната работа в последните две години са препятствие за движението на някои хора. Не всеки има достъп...

Фитнес залите са свързани с лошото възприятие на жените за телата им. Образът на тялото е свързан със самочувствието и тези, които имат по-ниско самочувствие, е по-малко вероятно да започнат тренировъчна програма.

Личните треньори биха могли да намерят тези фактори за особено полезни, тъй като насърчават хората да тренират редовно и се опитват да ги държат на структурирани програми. Те биха могли също да създадат тази връзка, за да задържат хората на програми за упражнения.

Защо упражненията имат значение

Тъй като по-възрастните хора са по-малко активни, за практикуващите и здравните специалисти е важно да разберат какво спира хората, които са по-малко активни, да се присъединят и да се придържат към дългосрочни планове за упражнения.

Разбирането на това какво мотивира жените и как се променя с течение на времето може да доведе до по-добър успех в такива програми, базирани на общността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно
Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Това е въпрос, чиито отговор всяка домакиня трябва да знае, ако иска да се представи наистина добре в кухнята и да блесне със своите кулинарни умения. Днес...