Как можем лесно да забавим стареенето?

1233
Как можем лесно да забавим стареенето?
Снимка: iStock/Guliver

Стареенето и свързаните с него неприятни изменения на визията и състоянието на целия организъм са неизбежни. Можем обаче да забавим стареенето и да се радваме на добро здраве, отлично зрение, свежа и гладка кожа по-дълго във времето. Как да забавим стареенето не само на кожата, но и на организма като цяло? Външните помощници – извор на младост – кремове, серуми, маски и други козметични благинки са пълни със съставки за възстановяване на еластичността на кожата и изглаждане на нежеланите фини линии и бръчки и определено имат ефект, но съвсем естествено не съумяват да се справят с цялостното подмладяване на организма.

Ако целта ви е да откриете отговор на въпроса как да забавим стареенето, следва да обърнете внимание на начина си на живот, храненето, активността, приема на витамини и добавки, здравословния начин на живот, вредните навици и да коригирате грешките си, за да бъдете по-дълго млади.

Можете сами да спрете стареенето по естествен начин, ето как

Как да забавим стареенето на организма – 5 работещи решения

1. Най-важно за дълголетието и съхраняването на младостта се оказва храненето. Ако се интересувате как да забавим стареенето, важно е да изключите или намалите до минимум приема на редица храни, които влияят неблагоприятно и причиняват стареене на клетъчно ниво. Сред тях са захарта и всички съдържащи я продукти, газираните напитки, плодовите сокове, ако не са прясно и собственоръчно изцедени, дресингът за салатата, ако в него има захар. Ограничете и тестените изделия, и нишестето. Всички те водят до рязък скок на глюкозата в кръвта, а това е неблагоприятно и ускорява стареенето. Мазните храни също следва да се намалят до минимум. Консумацията на много пресни плодове и зеленчуци ще помогне на тялото да си набави всички нужни витамини и минерали, както и антиоксиданти, които са ценни за забавяне на процесите на стареене и за съхраняване на младостта.

2. Отказът от вредните навици е сред най-кратките пътища, позволяващи ни да открием решение на проблема как да забавим стареенето. Тютюнопушенето, консумацията на алкохол са не само пристрастяващи и опасни за здравето, но и сдържащите се в тях захар и канцерогенни вещества оказват пагубно въздействие върху кожата и младостта.

3. Осигурете си качествен и пълноценен сън, който възстановява тялото и съхранява младостта. Недостигът на сън води до ускорено стареене и по-висок риск от заболявания. 8 часа пълноценен сън са нормата, която ви е необходима, ако се интересувате как да забавим стареенето.

Добрият сън ще ви помогне и да избистрите тена, за да изглежда кожата по-свежа и млада, а правилната възглавница и поза ще намали риска от образуване на бръчки по време на сън, причинени от триене на възглавницата в кожата ви. За целта не спете по корем и изберете леко хлъзгава калъфка като сатенена. Никога не си позволявайте да лягате с грим, колкото и да сте уморени, ако държите да съхраните младостта на кожата си.

Лекар: Правете тези 3 неща, за да забавите стареенето

4. Приемайте правилните добавки, подпомагащи клетъчната регенерация, поддържането на младостта на кожата и съхраняването на свежестта ѝ. Колагенът е една от тях. Проверете какви витамини и минерали липсват на тялото ви и му помогнете да възстанови липсите с помощта на правилните храни, които ги съдържат, както и на качествени хранителни добавки. Има и добавки, които могат да удължат живота и да забавят стареенето при различни животински модели, тоест предполага се, че работят и при хората. Наричани са „добавки за дълголетие“. Това са литий, глицин, никотинамид мононуклеотид, глюкозамин и други.

5. Спортувайте. Спортът е здраве и начин да надбягате времето и старостта. Ако се чудите как да забавим стареенето, изберете спорт и го практикувайте редовно. Не е важно да е изтощителен, постоянството има значение в случая. Плувайте, танцувайте, разхождайте се – това също е спорт, полезен за здравето и съхраняването на младостта.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com