Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как най-бързо да премахнем следата от смучка?

29 май 2024, 21:22 часа

Загубили сте си разума от страст? Напълно възможно е да скриете последствията от една бурна среща, ако действате разумно и последователно. Нека да споделим съвети как бързо да премахнете смучка по врата и по други изпъкнали и пикантни места.

Смучката е най-близкият братовчед на натъртване и хематом. Може да се появи на всяка част от тялото, но на шията, лицето и гърдите те са най-забележими, а натрупването на кръвоносни съдове на тези места е доста обширно. Обикновено следите от любовни удоволствия изчезват от само себе си в рамките на 5-14 дни, но не винаги е възможно да се скриете от любопитните очи. Имаме бързи начини да премахнем смучки.

Как бързо да премахнете смучка?

Малко вероятно е да успеете напълно да се отървете от смучка, сякаш нищо не се е случило, за толкова кратко време. Но е напълно възможно да я намалите значително. Ето някои полезни съвета, които ще помогнат за намаляване на подуването и зачервяването.

     Лед. Както всички знаят, хематомът се страхува от студени компреси, които могат, ако не да премахнат прясна смучка, то със сигурност да я направят по-бледа. Ще свърши работа лед, увит в кърпа, или просто салфетка, напоена с ледена вода. След около 20 минути капилярите в увредената зона ще се стеснят и притока на кръв ще намалее.

Как се премахват смучки

     Сребърна, голяма монета или алуминиева лъжица. Един от тези твърди, студени предмети трябва незабавно да се приложи върху следите от смучка и да се държи за 40-60 минути.

     Паста за зъби. Нанесете малко количество от пастата върху увредената кожа и внимателно разтрийте, оставете за един час. След това изплакнете с хладка вода. Особено полезни ще бъдат билкови пасти с противовъзпалителни и антисептични компоненти.

     Зеле. Този зеленчук е еднакво полезен както за вътрешната среда на тялото, така и за горния слой на епидермиса. Той също така ни предостави най-бързия и безопасен начин за премахване на смучка. Вземете тънък лист прясно зеле, намачкайте го с ръце или точилка, след което го наложете на потъмнялото място и оставете за един час.

     Картофи. Пресните картофи са изключително ефективни за премахване на малки синини. Настържете го със ситни стърготини и нанесете получената каша върху мястото. В рамките на един час зачервяването трябва да намалее значително.

     Лук. Друг всемогъщ зеленчук. Нарежете пресен лук наполовина и го нанесете върху желаната зона за 40-60 минути, не забравяйте след това да изплакнете кожата с хладка вода, за да премахнете острата миризма.

     Алое. Листата от алое трябва да се нарязват, да се вливат в алкохолен разтвор или водка и след това да се прилагат като компрес върху увредената област на кожата. Препоръчително е да оставите за една нощ.

     Газирани напитки. Смесете сода за хляб с вода, за да направите паста. Нанесете сместа върху хематома, завържете го с лек шал и го измийте на следващата сутрин.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес