Как се премахват смучки

169117
Как се премахват смучки
Снимка: iStock/Guliver

Смучки - всеки от нас поне един път е имал от тях. Следата издаваща сладострастни целувки от страстната нощ е издайническа. Тя често подтиква да търсим начини за бързото и премахване.

Къде най-често се появяват смучките

11 лека от народната медицина против кашлица

Кашлицата е защитна бариера на организма, която има за цел да прочисти дихателните пътища. Рефлексното действие се справя с дразнители ...

Следите от страстни целувки, известни като смучки, са в резултат на спукани капиляри по фини участъци от кожата. Най-често това са шията и врата, бицепсите и гърдите. Белезите от страстта са смущаващи, особено, ако на следващия ден ви предстои важно представяне. Не се стряскайте, има начини за ефективното им премахване.

Как се премахват смучки

Дали ще прикриете с част от дреха или аксесоар, като малък шал и фишу или ще търсите по-добри начини да заличите петната от множество спукани капиляри, зависи от вас и това, какво ви предстои в идните дни.

Смучката може да изчезне сама, след няколко дни. Ако, обаче трябва да й помогнете да се махне час по-скоро, съществуват няколко ефективни метода. Те не изискват големи инвестиции, познания или магия. Това са изпитани бабини рецепти, макар, че много биха се замислили сега: „Дали въобще бабите ни са знаели някога, какво са смучки“. Отговор на този въпрос, няма да ви дадем сега, но пък може да опитате следните:

Топ методи за премахване на смучка:

Тези храни ще ви помогнат за по-здрав сън

Яденето и пиенето за по-добър сън означава не просто избягване на кофеин и тежки храни, предизвикващи киселини през нощта. Определени х...

Лед на кубчета или добре охладена във фризера на хладилника лъжица – и двата метода са отлично средство за премахване на смучки. Трябва само да поставите ледено-студения атрибут, върху засегнатия участък за секунди.

Масаж с леки потупвания – прави се с върха на пръстите и добре помага за премахване на смучките.

Четка за зъби – още едно полезно средство за отстраняване на кървавочервените, преливащи в лилаво белези от смучки. Може да натриете за няколко минути и след това, върху участъка да поставите компрес със студено за около 15 минути. За пълното изчезване на белега, повторете процедурата няколко пъти. Много често само 2 третирания на засегнатите зони са достатъчни за пълното премахване на смучки.

Монета – сребърната, златна пара или обикновена монета са добър метод за борба със смучките. Малко болезнено е цялото действие, защото изисква кожата да бъде разтегната и по всичките и участъци да се натърка с ръба на монетата. Струпването на кръв, може да е като синка и затова да не търпи болка.

Пастата за зъби – още един доказан начин за отстраняване на смучки по кожата е с ментоловата паста за освежаване на дъха. Какво вече се досещате ментоловите съставки охлаждат, това създава ледено усещане, което намалява оттока и кръвосъсирването и от там, допринася за по-бързото разсейване на смучката. Достатъчно е да разстелете паста за зъби, колкото грахово зърно върху засегнатия участък, да оставите да изсъхне и след това да отмиете с хладка, може и студена вода. Тази процедура правете на всеки 24 часа, до изчистване на смучката.

Магнезий - минерал за здравето на ума и тялото

Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях често зависи от нашето благосъстояние. Последното, от своя страна се влияе от баланс...

Козметичен крем с витамин К – помага за заличаване на смучките по врата и шията.

Декоративна козметика в прикриване на белези от смучки - ако се налага бързо да прикриете смучка, може да използвате четка за нанасяне на контактна пудра и жълт коректор. Поставя се на вътрешната страна на засегнатия участък и се разтегля навън. След това се нанася основа, която е близка с цвета на кожа.

Дрехи и аксесоари в помощ – както вече споменахме, ако нямате под ръка, някои от горе изброените помощници, винаги може да използвате шал, малко фишу или блуза с поло и/или ръкав. Така успешно ще прикриете белезите от смучки и ще може спокойно да се представите пред хората.

И да не забравяме, в края на краищата смучките са сладки спомени от страстната нощ, но не бива с тях да се представяте, пред шефа или колегите. Нито пред баба, макар, че вече научихте някои бабини рецепти ;)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com