Как се разпознава възрастта на кожата

2544
Как се разпознава възрастта на кожата
Снимка: iStock

Има три основни етапа на възрастта на кожата: ранен, среден и късен. Ако можете умело да разпознаете нейния етап, то ще приложите и правилната грижа, което да разгърне вашия потенциал на красотата. Ето и кои са трите етапа на разпознаване:

Ранен етап

Каква козметика да ползват жените над 30 години

С напредването на възрастта нивата на хормоните в човешкото тяло променят своите обичайни нива, което води до редица промени, както вът...

В ранния етап кожата на лицето може сама да се възобновява, съдържа високи нива на влажност, тенът е нежен и равен. Тя е в добро състояние, твърда е на пипане и цветът ѝ е естествен.  Дори да е в този етап, то сега е моментът да изградите правилните навици за нейната грижа.

Белезите на остаряването не могат да се спрат, но могат да се забавят и дори временно да се избегнат. Ако ходите често на партита и нощни заведения, то кожата не оставя за дълго време в този етап.

Голямото количество алкохол прави кожата суха, цигареният дим пък ускорява появата на бръчки около очите и устата, а също се извлича и свежестта от нея.

Среден етап

В този етап кожата трябва да е все още еластична и с блясък. Ако сте използвали правилната слънцезащита, то може да нямате още бръчки или те да са фини. Ако пък не сте, то тогава последиците от слънчевото увреждане ще започнат да се проявяват.

В резултат на стареенето, горният слой на кожата ще стане по-грапав и малко по-сух. Затова и ще се забелязват някои несъвършенства. Нищо чудно и да забележите, че кожата вече не се възстановява толкова бързо и сякаш е по-малко еластична. Това е така, защото през този етап започва забавянето на естествените процеси, които отговарят за нейното възстановяване и еластичност.

Дори до този момент да не сте полагали известни грижи за кожата си, то не е късно да започнете. Включете слънцезащитната грижа, както и хидратацията – външна и вътрешна. Един много важен антиоксидант – витамин С, ще ви помогне и с действието на свободните радикали, които отговарят за стареенето, но и ще забърза производството на колаген.

5 лесни начина да изглеждаме по-млади

С напредването на годините, колкото и млади да се чувстваме духом и колкото и да не ни се иска това време да отминава, натрупаните годи...

Късен етап

Няма значение колко добре сте се грижили за кожата си, то този етап ще дойде. При него кожата е суха, обезводнена, липсват мазнини и тя изглежда отпусната с бръчки. Вече не е гладка при допир, липсва ѝ тонус и блясък. Това е така, защото производството на себум е намалено, нивата на естроген намаляват и все по-трудно се задържа влагата.

Производството на колаген намалява, еластичността се губи и се появяват бръчки. Намаленият кръвен поток означава, че кожата не може да се бори с вредното влияние на околната среда и отлагането на токсини.

Грижите са насочени към хидратация, намаляване на пигментацията и видимостта на бръчките. Използвайте слънцезащитен крем и спете по-гръб, като по този начин намалите гънките и триенето във възглавницата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com