Как влияе смяната на сезоните на красотата ни

1489
Как влияе смяната на сезоните на красотата ни
Снимка: Adina Voicu / Pixabay

Всяка една промяна във времето, генерира и съответния отговор от кожата, косата и като цяло външния ни вид. Интуитивно и ние променяме грижата за себе си спрямо сезона. В следващите редове ще научите как всеки един сезон влияе на красотата ни.

Пролет

Точно, както започва цъфтежа на цветята, така и пролетта е време на събуждане за вашата кожа. Това означава, че е време за малка революция в рутината ви. Ръка за ръка с високите температури, трябва да усещате кожата си по-мека. Ако това е така, то забравете за хидратиращите кремове и се насочете към тези, които съдържат антиоксиданти.

Сезонът е подходящ и за дълбоко почистване на кожата. Това можете да го постигнете с пара или скраб няколко пъти седмично. При тези процедури никога не пропускайте устните си и ги включете в регенериращата рутина.

Лято

В бъдеще температурните разлики между сезоните ще намаляват

Глобалното затопляне влияе повече на Арктика, отколкото на териториите, които се намират на юг от нея, се твърди в статия, публикувана ...

Времето ни кара да искаме да намалим максимално козметиката, която използваме. Именно и това трябва да се случи с вашата рутина. Това обаче не означава да забравите за всичките си любими продукти, а означава, че трябва да смените начина, по който ги използвате.

Топлината кара мастните жлези да се активизират, което кара кожата да лъщи повече. Ако искате да нанесете хидратиращ крем, то го направете вечерно време. През деня това няма да ви се налага или поне не в количествата, които са били нужни през зимата.

През деня използвайте серум, който има слънцезащитен ефект. Ползвайте такъв крем дори и в града. Термалната вода винаги трябва да бъде под ръка. Пръскането върху лицето ви със сигурност ще ви донесе облекчение.

Не се гримирайте прекалено, тъй като кожата също се нуждае да диша. За устните е достатъчен балсам със слънцезащитен ефект.

Есен

Методи за разкрасяване от древни времена, които работят и до днес!

Ето няколко стари, изпитани методи за красота, които работят и днес: 1. Вода от розмарин Водата от розмарин е едно от най-старите същ...

Есента идва и с нея желанието за промяна. Лятото е поставило кожата на изпитание, а есента е времето, в което трябва да я подготвите за по-суровия сезон. През този период можете да включите хидратиращи продукти.

Основният продукт през този сезон е ексфолианта. Веднъж седмично използвайте скраб. По този начин ще премахнете тена и ще възстановите равномерния цвят. За допълнително овлажняване – слушайте кожата си. Тя ще ви покаже какво ѝ е нужно, тъй като все още времето не е толкова студено.

Зима

Както през лятото, така и сега кожата е поставена на изпитание. Не се паникьосвайте, тъй като има как да я запазите свежа и красива. Това е времето, в което да използвате овлажнител, както и да правите чести маски на базата на масла, които дълбоко да я хидратират.

Не забравяйте и устните си. За тях можете да използвате кокосово масло. Ако се гримирате, не слагайте продукти, които прекалено много изсушават. Използвайте такива, които след нанасяне, осигуряват незабавна хидратация.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com