Каква е основната разлика между BB и CC крем?

11340
Каква е основната разлика между BB и CC крем?
Снимка: iStock

Човешкият стремеж към красота и съвършенство и особено този на нежната половинка е в основата на появата на хиляди козметични продукти за разкрасяване, подчертаване, грижа, прикриване на недостатъците и на стотици видове процедури за лице и тяло, които са на границата между козметична хирургия и дерматологични процедури, обещаващи изглаждане на бръчки, премахване на недостатъци, петна, стрии, белези, целулит, подмладяване и дори промяна на формите на тялото и лицето.

Не всички дами обаче имат желанието, смелостта, средствата да се подложат на инвазивни методи за разкрасяване или на десетки убождания на лицето, за да възвърнат красотата и самочувствието си, които се оказват важни и за социалните взаимодействия, и за степента на удовлетворение от живота, и за щастието, и за кариерата често дори, поради което популярността на козметичните средства за грижа за кожата и прикриване на недостатъците не залязват от бюти сцената и продължават както да се търсят, така и да се променят, развиват, подобряват.

Съвети: Как да изберем най-подходящия крем за нашето лице

Иновациите в тази сфера не залязват с появата на драстични методи за трайно справяне с кожните проблеми и недостатъци. За да се възползваме максимално от тях и да са оптимално ефективни, трябва да ги познаваме, да владеем техниките за нанасянето им, да сме запознати с тяхното предназначение и да направим правилния избор за нас на продукт, бранд, цвят, консистенция и прочие, което не се оказва винаги лесно. Знаете ли например ключовата разлика между BB и CC крем, нашумели през последните години като алтернатива на фон дьо тен, често стоящ с ефект „маска“ на лицето и при най-малката грешка при избора и нанасянето му?

Разлика между BB и CC крем – да я открием заедно и да се насладим на красотата

ВВ кремовете предлагат на дамите овлажняване, грижа, тон на кожата с ултра леко покритие, УВ филтър, база за грим. Те са идеалното решение за дами, които нямат големи несъвършенства като множество петна, пъпки или тъмни кръгове под очите.

Тъй като нямат значителна покривност, те не са в състояние да прикрият по-сериозни кожни несъвършенства и е необходимо, ако се цели прикриването им, да се използва под ВВ крема коректор или върху него да се нанесе обичайният грим. Двойна работа, нали? А дамите с несъвършенства се оказват пренебрегнати от бюти индустрията, щом ВВ кремът не може да удовлетвори нуждите им изцяло и самостоятелно.

В отговор на това малко по-късно – преди 10-тина години – на пазара се появява СС кремът. Той не само прикрива по-добре и коригира цвета –  тена, видно от името му – Colour Correction, което е основната разлика между BB и CC крем, но се отличава и с редица други предимства, сред които:

Да си направим истински крем за лице вкъщи

  • Някои СС кремове съдържат избелващи съставки като витамин С, които да помогнат за решаването на конкретен проблем, свързан с кожата на лицето.
  • В СС кремовете експертите добавиха анти ейдж съставки за цялостна грижа и подмладяване.
  • Запазена е леката консистенция, но е добавена и покривност, за да не се нуждаете от фон дьо тен-а си, след като нанесете своя СС крем.
  • Осигурена е трайност на покритието, което остава върху лицето с часове.
  • Не е необходимо да влагате средства в няколко отделни продукта – коректор, фон дьо тен, крем за лице, основа за грим, продукт за специфична грижа, всеки от които изцежда бюджета ви, ако се спрете на популярен и от качествен и доказал се бранд СС крем. Всичко това в едно се осигурява от СС крема, а  фактът, че е нужен само той без допълващи продукти, го прави лесен за нанасяне дори в  движение.
  • CC кремът често съдържа SPF, антиоксиданти и осигурява хидратация заедно с противостареещите свойства, по което напомня на ВВ крема и единствената ключова и съществена Разлика между BB и CC крем остава в покритието – по-голямо и изразено при СС крема и съвсем прозрачно и въздушно при ВВ крема.

Ако се колебаете кое да изберете, ръководете се от възраст, нужди на кожата и необходимост от прикриване на недостатъци.

Младите момичета без бръчки, петна, несъвършенства върху лицето си могат да се спрат на ВВ крем, който да подчертае красотата на кожата и да се погрижи за нея с коктейл от витамини и антиоксиданти, докато по-зрелите дами и тези с несъвършенства върху кожата, следва да изберат СС крем, предлагащ им и справяне с тях. Като общ съвет е избор на доказал се бранд с високо качество на продуктите си, макар да е по-висока цената на продукта. Това е лицето ви, не пестете от него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com