Каква енергия носят цветята вкъщи

8275
Каква енергия носят цветята вкъщи
Снимка: Gettyimages.com

Почти не съществуват домове, в които да липсват цветя. Всяка домакиня се стреми да внесе уют в жилището си, а това се получава най-успешно с присъствието на стайните любимци.

Знаете ли обаче каква е енергията на цветята в дома ви? Съществуват ли някакви специфики при избора на растения и трябва ли да ги имаме предвид, докато го правим?

За да не попадате на ароматни изкусители, които могат да предизвикат конфликт помежду ви, предлагаме да прочетете малко повече за някои от най-желаните цветя и енергията, която те разпръсват около себе си.

Груби грешки при отглеждането на стайни растения през зимата

Кои са най-предпочитаните цветя и каква е тяхната енергия:

Кактуси

Това растение е предпочитано както за дома, така и за офиса. Саксиите, в които се предлага, в повечето случаи са малки и компактни. Те не заемат твърде много място и затова често ставаме свидетели не на едно растение, а цели няколко в дадено помещение.

Прието е, че бодливият приятел на човека улавя вредната енергия, излъчвана от компютрите. Това е една от причините често да се подаряват за офис. Счита се още, че бодлите им привличат лоша енергия, подтикваща към раздразнение и скандали.

Груби грешки при отглеждането на стайни растения през зимата

Суровия ефект на зимата може да достигне нашите растения, дори тези, които държим на закрито. За да предотвратим увреждането им през то...

Не е препоръчително да ги внасяте с спалнята, нито в детската стая. Дори не смятаме, че са разумно решение за декорация на всекидневната. Най-добре с тях украсете стъклен балкон, така че да предпазват дома ви от външната негативна енергия.

Стайни растения, опасни за хората и животните

Бегония

Цветовете й са толкова разнообразни, че свят ще ви се завие. Много често, вглеждайки се в тях, забравяме за тревоги и проблеми. Това растение омайва по един великолепен начин.

Поставяйки я в дневна, спалня, детска или друго помещение, тутакси ще усетите прилив на положителна енергия. Тя засилва креативността и раждането на нови и нестандартни идеи. Често бива предпочитана за помещения с деца, каквито са детските градини и яслени заведения.

Стайни растения, опасни за хората и животните

Отглеждането на стайни растения в свят, в който сме обградени от бетонени конструкции, превръща в дома ни в малък зелен рай. Но преди д...

Нолина

Едно много интересно растение, което най-вече пробужда интереса при по-младите домакини. По-възрастните открито са привърженици на цъфтящите цветя, а нолината не е едно от тях.

Интересен вид растение е и напомня до известна степен на бонзай. Тя е подходяща за помещение, в което прекарвате по-голямата част от времето си. Счита се, че стайният любимец успокоява по-нервните хора и по-активните малчугани.

Помага също и за решаването на не малко от проблемите, коренящи се в семействата.

Бъдете разумни, докато избирате вашите растения. Не забравяйте да се информирате за енергията им, преди да ги внесете в дома си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com