Каква козметика да ползват жените над 30 години

1753
Каква козметика да ползват жените над 30 години
Снимка: Pixabay

С напредването на възрастта нивата на хормоните в човешкото тяло променят своите обичайни нива, което води до редица промени, както вътре в нашия организъм, така и във външния ни вид. Този процес започва на възраст някъде около 30 години и с времето промените се увеличават. Основната причина за тях са промени в нивата на тестостерона при мъжете и на естрогените при жените. Най-видими са разликите в състоянието на кожата, която губи своята еластичност, не е достатъчно хидратирана, става по-тънка, по-суха и се появяват първите бръчки.

Ето защо на тази възраст вече, жените трябва да се замислят сериозно и да предприемат необходимите мерки, за да запазят кожата на лицето си свежа, здрава и еластична. За целта ви предлагаме някои много добри козметични продукти.

Дерматолозите НЕ препоръчват да слагате тези неща на лицето си

Какво не трябва да се прави според дерматолозите Спазването на простите правила за добра грижа за кожата е лесно - измийте, овлажнете ...

Ексфолирането на кожата е много важно, защото така се премахват мъртвите клетки от повърхността ѝ. Това можете да правите един или два пъти седмично с абразивна маска с женшен, която притежава много лечебни свойства. Ако кожата ви обаче е по-чувствителна и не можете да използвате готова козметика, то можете да си приготвите скраб за лице вкъщи. За целта ще ви трябват един яйчен жълтък, 1с.л. мед, 1 ч.л. кафява захар, 1 ч.л. сметана и половин авокадо. След като смесите добре съставките, нанесете сместа върху лицето си с леки кръгообразни движения и масажирайте в продължение на 15-20 секунди. След това оставете маската да подейства за около 10 минути и измийте с хладка вода.

Ежедневното почистване на кожата е нещо много важно, защото така ще предотвратите появата на черни точки или акне. За това можете да си купите почистващ гел с хеалуронова киселина и розово масло, което има лечебен и антибактериален ефект. С помощта на този гел, ще отстраните излишния серум от кожата си и ще регенерирате клетките ѝ.

Серумът против бръчки е още един козметичен продукт, който трябва да включите в ежедневната поддръжка на кожата си. С него можете да третирате фините бръчки около очите и устата си, а и тези по челото. Най-подходящ за целта е серум на основата на ретиналдехид, който има свойството да регенерира клетките и да им дава необходимата за подмладяването им енергия.  Серумът за лице е много добро средство и при петна по кожата, сухота или дразнене. Той я прави устойчива и на капризите на времето, на влажността, на силния вятър, на силното слънце или на високите температури. Него можете да използвате сутрин или вечер, след като сте почистили лицето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com