Какви подаръци не се подаряват - забравете за тях!

5650
Какви подаръци не се подаряват - забравете за тях!
Снимка: iStock

Мнозина обичат да изненадват с подаръци своите приятели, любими хора и роднини. Но това желание може да изиграе с вас лоша шега, тъй като някои предмети е възможно да съдържат лоша енергия, която носи и/или създава неприятности. За да не изпаднете в неудобно положение и за да не подарите на някой скъп вам човек подарък, който ще причини беда, трябва да знаете какви вещи не бива да се подаряват!

Огледало

От много стари времена на огледалото приписвали най-различни мистични способности. Вярвало се, че то има способност да отнема младостта, с него да се правят различни гадания, любовни магии и мрачни заклинания. Смятало се е и за портал към други светове, свързващ елементи от миналото и бъдещето. Ето защо, за всеки случай, бъдете доста внимателни със стари огледала - никога не знаете какво е запазено в тях. Все още се смята, че огледалото е в състояние да отнеме младостта, силата и финансовата стабилност на човека, комуто е подарено.

Часовник

Подарените часовници може да причинят кавги, нещастия или дори смърт – вярва се, че ускоряват времето към края на някакво събитие, включително и на човешкия живот. Ако подарите часовник на ваш колега по работа, може скоро да загубите добра длъжност.

Китайски порцеланови кукли

Такива кукли се правят по образ и подобие на реални хора. С други думи, по време на производството заедно с материалите в куклата се влага част от този човек, негова енергия. И ако е положителна, тогава няма защо да се страхувате – подаръкът ще носи късмет и щастие. Но, ако е отрицателна, тогава създава главоболия. Няма сигурен начин да разберем, затова изборът на такава кукла е истинска лотария.

Нож

Подарен нож ще предизвика кавга с приятел или раздяла с любим човек.

Кои зодии правят най-добрите подаръци?

Фигурки на птици

Има поверие, че птица, която влети в къщата, е символ на предстояща скръб. Затова декоративните фигурки на птици имат абсолютно същото свойство.

Ръкавици

От стари времена мъжете хвърляли ръкавица в лицето на друг човек, за да го предизвикат на дуел. Поради тази причина не бива подарявате подобни неща.

Предмети, свързани с болест

Не трябва да давате или приемате такива предмети като подарък от някого – лекарство, хирургически инструменти, медицински пособия. Понеже са тясно свързани с болести, тези неща се промъкват в живота ви заедно с различни заболявания.

Животни

Обичайно е животни да се подаряват на такива хора, които имат възможност да се грижат за тях; да разполагат с достатъчно време, за да им дават любов и внимание. Преди да подарите домашен любимец, е желателно да се уверите, че получателят няма алергии, свързани с животни. Обичайно е да се „платят“ няколко монети за новия опашат приятел – вярва се, че в противен случай животното е обречено на бърза смърт.

Топ 10 на най-лошите подаръци за една жена

Бельо, носни кърпички, чорапи

Общоприето е, че такива подаръци може да провокират получателя си към изневяра, затова следва да се подаряват и приемат изключително предпазливо.

Перли

Перлите се считат за символ на русалките. И понеже русалките са студенокръвни, не се изненадвайте, ако след подобен подарък една жена стане много по-студена и безразлична към хората около нея.

Карамфили, черно-червени букети, четен брой цветя

Отдавна се вярва, че такива цветя не бива да се дават при никакви обстоятелства. Ако ли пък вече се е случило, незабавно трябва да ги изхвърлите. В никакъв случай не трябва да ги внасяте в стаята си.

Подаръците не бива да се преподаряват

Подобно действие ще донесе нещастие и проблеми както в живота на получателя, така и във вашия собствен. Ако пък вече сте решили да предприемете тази стъпка, тогава определено за такъв подарък трябва да се платят макар и дребни пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com