Какви са модните правила на кралското семейство?

3399
Какви са модните правила на кралското семейство?
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-известното и влиятелно кралско семейство в света е английското. Кралица Елизабет ІІ, нейните деца, внуци и правнуци са постоянно под обектива на камерите и са най-обсъжданите личности в световен мащаб. Зад бляскавата визия членството в кралското семейство не е лесна работа. Протоколът, който трябва да се спазва, е максимално строг и изискващ.

Жените от семейството постоянно са следени под лупа. Обсъждат се модните марки, с които се обличат, прическите, аксесоарите. Затова се налага винаги да показват неподражаем кралски стил, добри маниери и изтънчен маниер.

Протоколът не позволява да видим кралицата с маратонки, а жената на престолонаследника по бански. Правилата, които дамите трябва да следват, са многобройни и е трудно да си ги представим. Съпругата на принц Хари се опита да разчупи този протокол, но доста неуспешно, макар че получи насърчение от обществото.

Тайните любими храни на кралското семейство

Някои от правилата, на които всяка дама от семейството трябва да се подчинява.

-       Лакът за нокти не може да бъде в червена гама. Ноктите трябва да бъдат къси и с лак близък до цвета на кожата или бял. Досега нито една дама не е нарушила правилото.

-       Тиарата е само за омъжена жена - един от най-красивите и бляскави аксесоари са тиарите, носени на официални събития. Това обаче важи само за омъжените жени. Някои дами от семейството се появиха в сватбения си ден за първи път с тиара.

-       Кралицата винаги трябва да се откроява - затова кралицата винаги е в пъстри тоалети, така ще се отличава винаги в тълпата и ще бъде забелязвана веднага от своите поданици. Не е ясно дали наистина Елизабет ІІ е почитател на ярките цветове или това е наложително заради мястото, което заема в обществото.

-       Късите панталони са само за децата от семейството - само малкият принц Джордж може да бъде видян в къси панталонки на официални снимки. Това правило важи от векове, а след навършване на 7 години момчетата в семейството трябва да се появяват на официални събития в дълъг панталон.

6-те странни правила на кралското семейство

-       Задължителен черен тоалет в куфара - това правило изглежда странно, но то има своето обяснение. През 1952 година по време на посещението на принцеса Елизабет в Кения, умира нейния баща - крал Джордж. Принцесата не е била подготвена и се наложило да изчака в самолета, докато служителите донесат черни дрехи, за да се облече и появи в траур. Оттогава това изискване е вписано в кралския протокол.

-       Британските модни марки трябва да имат приоритет в гардероба на кралското семейство - препоръчително е на официални събития членовете на кралското семейство да носят дрехи на английски дизайнери, за да подкрепят местния бизнес.

-       Военните униформи - мъжете от семейството, които имат военни звания, трябва да носят униформите си на официални събития.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com