Какви са ползите за красотата от щраусовата мас

4759
Какви са ползите за красотата от щраусовата мас
Снимка: jplenio / Pixabay

Многобройни са ползите от използването на щраусовата мас и те са познати на човечеството още от древни времена.  Трудно може да се каже кой е нейния пръв откривател. Има твърдения, че това са били римските легионери, когато са воювали в Африка, но се смята, че лечебните ѝ свойства са били открити и познати и на аборигените – древните жители на Австралия. Едно е сигурно обаче, че тя е много полезна, за което говорят хилядите легенди и твърдения.  Щраусовата мас има много приложения и именно за тях ще ви разкажем сега.

Богатото съдържание на мастни киселини, които са идентични с човешките липиди, я правят един своеобразен еликсир на младостта. Липсата на фосфолипиди в нея, способства за възможността ѝ да проникне дълбоко в кожата, като по този начин я овлажнява и успокоява и спомага за регенерирането на клетките.

Щраусовата мас се използва за лечението на различни екземи, зачервявания, изгаряния или за третирането на повърхностни рани, като скоро след нанасянето ѝ белезите,  останали от тях започват да избледняват и бързо изчезват.  Тя абсорбира бързо, което я прави много подходяща и при разширени вени, а използвана след тренировки или друга физическа активност, тя отпуска мускулите и регенерира изразходваната енергия.

Най-добрият и лесен начин за използването на щраусовата мас е като я нанасяте в чистата ѝ форма върху лицето и тялото си. Тя е подходяща за всякакъв тип кожа, абсорбира бързо, не омазнява и не запушва порите.

Всичките ѝ полезни свойства и действието ѝ върху кожата, са довели до това в днешно време тя да се използва и като основна съставка на много козметични продукти, но можете и сами да си направите маска или крем със щраусова мас, за още по-добри резултати. Така, тя ще проникне дълбоко в кожата, за да и достави всички необходими хранителни вещества. И ако не сте ползвали и не знаете как да си направите сами маска със щраусова мас, ние ще ви дадем една много подходяща и ефикасна рецепта.

Продуктите, които са ви необходими за нея са 1с.л. щраусова мас, 2с.л. цвят от лайка, 1ч.л. сок от алое вера и 250мл вода.

Първо трябва да залеете лайката с вряла вода и да я оставите на слаб огън да поври за около половин час, а след това да я изцедите и да я сложите в купа и към нея да добавите сока от алое вера. Щраусовата мас трябва да се загрее на водна баня и след като се разтопи да се побави към другите съставки. Така приготвената маска се нанася на почистено лице, оставя се да подейства 20 минути и след това се изплаква с хладка вода. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...