Какви сигнали ни дава езикът на тялото при жените

2463
Какви сигнали ни дава езикът на тялото при жените
Снимка: iStock

Зад всяка дума, всяко движение има цял свят от невербални сигнали. Ако някога сте се чудили какво може да се крие зад нейната усмивка, поглед или дори незабележимо докосване, то тази статия е за вас. Каним ви на увлекателно пътешествие из света на невербалната комуникация, където всяко трепване на поглед, всяко движение на ръка може да разкрие дълбоките тайни на нейния интерес към вас.

Общи съвети за разчитане на езика на тялото, но и конкретни примери за това как да разпознавате и тълкувате невербалните знаци. Ще ви разкажем за най-често срещаните жестове, изражения на лицето и дори най-фините нюанси на нейното поведение, които могат да показват, че тя се интересува от вас.

Разберете какво мисли тя

Още: 5 мита за езика на тялото, в които все още вярвате

Жените по природа са по-емоционални от мъжете и могат да изразят мислите си не само чрез думи, но и чрез езика на тялото си. Жестовете и израженията на лицето на някои жени могат да скрият или да разкрият истински емоции, дори ако тя не го казва на глас. Например, леко движение на очите може да означава, че тя не е съгласна с вашето мнение. Отворената и изправена поза може да показва нейното самочувствие. Разбирането на езика на тялото на жената ще ви помогне да разберете по-добре какво тя наистина мисли и чувства. Не се страхувайте да се приближите до нея и да й зададете въпроси и останете наблюдателни в процеса – по този начин ще сте сигурни, че разбирате истинските й намерения.

Погледни очите ѝ

Очите могат да разкажат много за това какво се случва в мислите на една жена. Ако имате нейното внимание, очите й ще бъдат насочени към вас и тя ще ви гледа твърде често. Но не забравяйте, че очите могат да отразяват и различни емоции, като радост, тъга, вълнение или изненада. Ако една жена изпита някаква емоция, очите й могат да станат по-ярки или по-мътни, както и да променят размера и формата си. Важно е да обърнете внимание на всички тези малки неща, за да разберете какво мисли или чувства една жена. Ако една жена не се интересува от вас, тя може да погледне настрани или към часовника си, но не правете прибързани заключения веднага. Може би просто е уморена или притеснена за някакви лични проблеми.

Обърнете внимание на ръцете и краката ѝ

Още: 7 пози, с които показвате на околните, че сте неуверени

Жените често използват не само думи, но и телата си, за да изразят чувствата си. Например, ако ръцете й са скръстени на гърдите, това може да означава, че е нервна или неудобно, може би защото не знае как да се справи със ситуацията. Тя може да се страхува от среща с нови хора или просто да не е сигурна в действията си. Ако обаче ръцете й са спокойни и краката й са насочени към вас, това може да означава, че е заинтересована и отворена за комуникация. Тя може да се почувства привлечена от вас или просто да е в добро настроение.

Обърнете внимание на движенията на тялото ѝ

Жените могат да използват различни начини да привлекат вниманието на мъжете чрез езика на тялото си. Например, ако е нервна, може да си играе с косата си, да я върти около пръстите си или да докосва редовно устните си. Това може да е знак за несигурност или дискомфорт от ситуацията. От друга страна, ако една жена се интересува от мъж, тогава тя може да подчертае устните си, като плъзне езика си по тях или прехапе устната си. Това може да привлече вниманието на мъжа и да го накара да се замисли за възможността за по-близко общуване.

Слушайте какво казва тя

Още: 5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Обикновено жените използват речта си, за да изразят своите чувства и емоции. Ако тя говори много за своите чувства и интереси, това може да е знак, че иска да сподели своите мисли и чувства с вас. Освен това, ако една жена се опитва да бъде по-близо до вас, проявява интерес към вашите хобита и дейности, може би тя иска да прекарва повече време с вас и да ви опознае по-добре.

Универсален ли е езикът на тялото?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com