Какво е да си джентълмен?

8906
Какво е да си джентълмен?
Снимка: iStock/Guliver

За хората, които все още не са помислили сериозно за това, джентълмен може да бъде възрастен мъж в сив костюм, с корем или може би с мустаци, който отпива уиски вечер или тридесетгодишен красавец, сензационен дрехи от най-добрия шивач, шофиране на спортни автомобили с модели отстрани. Истината обаче е съвсем различна.

Вероятно няма по-точна дума от тази „ джентълменът е състояние на духа “.

Мъжете над 50 са или "джентълмени", или "дядовци"

Когато става дума за мъжете над 50 години, наблюденията казват, че всички те се разделят в две основни категории: "джентълмени" и "дядо...

Има и правила, които идват с това да бъдеш джентълмен и нарушаването им е вредно за нас. За съжаление някои хора вярват, че правилата ограничават личността им и като ги нарушават, показват, че имат „топки“ и т.н. Третирайте правилата като език, необходим за общуване със света. Всъщност те ни улесняват в изграждането на взаимоотношения и умелото им използване ни позволява да подчертаем характера си.

1 - Дръжте на думата си!

 Ако се отнасяте сериозно и трябва да си спечелите доверие - вашата дума трябва да е закон за вас! Ако можете да обещаете нещо и да изпълните това обещание поне на 100%, бързо ще спечелите признание и доверие от други хора. 

2 - Научете езици, география и световна история

Един джентълмен трябва да има широки хоризонти, така че никое знание не е излишно. Има обаче някои области, които си заслужава да бъдат проучени. Опознаването на света чрез неговата история, география и езици не само улеснява пътуванията, но също така лишава ксенофобията (страха да бъдем различни) и ни позволява да разберем други култури. Тези сфери трябва да бъдат до известна степен хоби на всеки човек.

Как външността на мъжа издава склонността му към изневяра

По външния вид на мъж може да разберете дали той ще е добър и верен партньор или ще се променя при всяка възможност. Психолози са устан...

3 - Четете

Мислите на хората са записани в книги. Благодарение на това можем за миг да се задълбочим в нечия психика, история и живот. Това е не само страхотно забавление. Книгите помагат невероятно да развият съпричастност. Можем да се натъкнем на житейски ситуации, които се slucvат рядко, но учат много. Тези стимули за размисъл са изключително ценни. За съжаление филмите или компютърните игри рядко имат тази функция.

4 - Уважавайте жените

По отношение на представянето на връзките между мъже и жени, нашата култура е доста ниска. Често това се свежда до интимната сфера. На първо място, сексът в млада възраст обикновено носи повече вреда, отколкото полза и на двамата влюбени. Уважението към тялото трябва да се научи бавно, защото физическото царство (най-лесно забележимото) е само върхът на айсберга на секса (да не говорим за любовта). Най-великото нещо, което може да излезе от връзката с партньора ви, е възможността да се подкрепяте. Това трябва да е основната цел за намиране на партньор, независимо от възрастта.

В заключение ще отбележим още една точка. Не забравяйте, че не трябва да ви наричат джентълмен. Ще успеете само когато някои непознат разкаже за вас пред другите.  Бъдете добър спътник и ще спечелите верни приятели и ще разпространите най-доброто от вас и на други хора. В резултат светът ще бъде малко по-добър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com