Какво е препоръчително да ядем според нашата КРЪВНА група

2549
Какво е препоръчително да ядем според нашата КРЪВНА група
Снимка: iStock

Ако все още има някой, който не знае кръвната си група, го съветваме незабавно да направи изследването и да разбере, тъй като може да се възползва от това и за доброто на тялото си. Хематолозите са на мнение, че кръвната група има връзка със способността на тялото да усвоява някои видове храни. За всяка кръвна група това е различно, въпреки че все още изследванията не са достатъчно, за да бъдат тези твърдения напълно доказани и приети. Теорията е колеблива, но все пак не крие рискове за здравето. Нека да видим на какви храни да наблегнем според кръвната си група:

Кръвна група А

Хората от тази кръвна група са с най-висок риск от тромбоза

Притежателите на определена кръвна група се отличават с повишена склонност към тромбоза. Това споделя патологът д-р Олег Абакумов. Той...

Хората с тази кръвна група е препоръчително да наблягат на плодовете и зеленчуците. Те са с по-ниски нива на стомашна киселина, което може да затруднява усвояването на животинските мазнини и протеини. За вас е добре да консумирате по-големи количества плодове, зеленчуци и зърнени култури. Опитайте се да ги хапвате в суров вид - пресни и максимално органични, без преработка или добавки.

Кръвна група В

Тези хора могат да си хапват всичко безпроблемно. Е, почти всичко. Някои продукти и култури, сред които царевица, домати, пшеница и фъстъци, могат да доведат до покачване на килограми, умора или хипогликемия. Още една храна, която специалистите съветват да се избягва, е пилешкото месо. То може да се окаже предпоставка за инсулт или проблеми с имунитета при хората с кръвна група В. Вместо това, използвайте козе, заешко или агнешко месо.

Кръвна група АВ

Как кръвната група влияе на здравето ни: Интересни факти

Австрийският имунолог Карл Ландщайнер е направил много за развитието на медицината, но откриването на човешките кръвни групи му донесе ...

Тъй като тази кръвна група е по-рядка и е съвкупност от А и В, то при тези хора ще има ограничения и от двете кръвни групи. Те едновременно имат по-ниски нива на стомашна киселина, но пък се адаптират към месните продукти толкова добре, колкото хората с кръвна група В. Добре им повлияват храни като яйца, листни зеленчуци, морски дарове и др. Специалистите съветват да хапвате по-малки количества на по-често, за да подобрите храносмилането си.

Кръвна група 0

Тук хората с тази кръвна група имат по-високи нива на стомашна киселина и усвояват много добре животинските мазнини и протеини, противно на хората с кръвна група А. За тях е подходяща диета с много протеини - риба, месо, зеленчуци и плодове. Ако сте кръвна група 0, за да избегнете напълняване и складиране на мазнини, избягвайте да консумирате храни като зърнени култури, боб и бобови култури, както и други въглехидрати.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com