Какво издава къщата ви за вас

2262
Какво издава къщата ви за вас
Снимка: Nenad Maric / Pixabay

Това, което гледате по телевизията

Свързаните с интернет телевизори могат да събират данни за всичко, което гледате, и да ги продават на рекламодатели – и много от тях са настроени да го правят по подразбиране. (За да запазите информацията си поверителна, изключете споделянето на данни в настройките на вашия телевизор.)

С когото живеете

Вашият боклук и мръсотия разкриват дали в домакинството има повече мъже или жени (половете отделят различни видове бактерии). Чрез изследване на гъбичките в праха ви, учените могат също да предскажат къде в страната, в която живеете.

Ето защо НЕ трябва да оставяте храна в колата си

А какво говори вратата за вас

Пише го на входната ви врата. Според експертите по цветовете червената входна врата означава, че не се страхувате да кажете какво мислите. Синята врата казва, че сте естествено спокойни в повечето ситуации. Зеленото излъчва вашите традиционни ценности, а черното означава, че вероятно сте последователни и резервирани. Вътре в дома екстровертите са склонни да избират отворени, просторни мебели. Ако сте интровертни, вероятно украсявате с меки, плътни цветове и приглушени шарки.

Колко често сте интимни

Ако имате лилав декор, имате почти двойно повече интимност от хората със сиви постелки, стени или мебели, се казва в британско проучване. Червеното и розовото също изглежда подправят нещата, докато бежовото и бялото могат да възпрепятстват интимността.

5 причини да изберете жилище старо строителство пред ново

Няма по-хубаво нещо от новопостроеният дом. В крайна сметка е трудно да не бъдете изкушени от идеята за чисто нови уреди, подове и сист...

Колко сте самотни

Проучване на университета в Йейл установи, че хората, които вземат по-дълги душове и вани, са по-склонни да се чувстват самотни и изолирани. Изследователите вярват, че подсъзнателно използват горещи вани и душове като заместител на емоционалната топлина.

Мразите работата си и избягвате фитнес залата

И двете неща са вероятни, ако смятате, че оправянето на леглото е загуба на време. Едно проучване сред 68 000 души установи, че тези, които оправят леглата си сутрин, са по-склонни да се наслаждават на работата си и да спортуват редовно, отколкото хората, които не го правят. Психолозите казват, че това може да се дължи на факта, че щастливите хора се стремят към подреден живот (а не към хаотичен, неорганизиран).

Грешките при пазар, които ви костват здравето

Вашите шансове да бъдете обект на кражби

5-те задължителни въпроса, които трябва да зададете при оглед на жилище

Ако сте от хората, които търсят нов дом за своето семейство, то сигурно вече знаете, че намирането му не е никак лесна задача. Независи...

Според анализ на повече от 1000 кражби с взлом, вашият дом вероятно ще бъде мишена, ако има плъзгаща се стъклена врата или прозорци с едно стъкло. Те са лесни за крадци за отваряне или счупване.

Ако сте разтревожени

Повечето хора - дори тези с чисти, организирани къщи - имат скрити бъркотии под леглата или в гардеробите си. Ако сте един от малкото, които не го правят, може да сте тревожен човек. Социолозите казват, че колкото по-тревожни са хората, толкова повече се опитват да контролират средата си.

Колко добре четат децата ви

Проучване от 2014 г. установи, че броят на книгите в дома ви е най-важният индикатор за постиженията на детето ви при четене в клас – повече от вашия доход или ниво на образование. Учениците, чиито домове са имали най-малко 100 книги, четат една и половина класни нива над тези с по-малко книги в къщата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com