Какво означава внезапно да ви се дояде определен вид храна

5913
Какво означава внезапно да ви се дояде определен вид храна
Снимка: iStock

Има моменти, в които ви се дояжда определен тип храна. Тогава се чудите защо това е така, особено ако става дума за нещо, което не си хапвате много често. Какво обаче означава, когато ви се дояде определена храна. Нека видим.

Сладко – ако ви налегне глад за сладко, може да значи, че имате дефицит на триптофан, фосфор и хром. Може да се получи, когато времето е облачно и до вас не достига достатъчно слънце. Може да приемате добавка с въпросните елементи.

Горчиво или люто – хапвате твърде мазни храни. Може да имате и стомашен проблем, който трябва да се види от лекар. Ако ви се хапва люто, може би сте прекалили с алкохола.

Солено – когато силно ви се хапва нещо солено, това може да значи, че сте се обезводнили. Тогава просто трябва да пийнете вода. Друга причина може да бъде, че имате дефицит на хлориди. Този проблем се решава с консумиране на морски дарове и риба. Може да замените обикновената с морска сол и да започнете да пиете козе мляко. Ако ви се хапват солени храни, може да значи, че имате инфекция на пикочната система.

Мазно – значи имате прекалена физическа активност. Може би сте качили килограми заради диета, която ограничава мазните храни. Може да е индикация за дефицит на мастноразтворими витамини.  Добре да промените хранителния си режим, да приемат всяка хранителна група продукти, в това число и мазнини. Ако искате да намалите желанието за прием на мазнини, хапвайте повече млечни продукти като кисело мляко и кефир, сирена и броколи.

Кисело – може би хапвате само прясна храна или храни като варено месо, мляко и картофи. Опитайте да солите повече ястията. Може да страдате и от липса на магнезий и витамин С, да имате слаба имунна система. Хапвайте повече семена, ядки, бобови култури. Понякога това може да значи и че имате проблем с черния дроб.

Както виждате, има причина за всичко, което внезапно ви се дояде. Може и да са става дума за нещо напълно безобидно, но може и да страдате от липса на важен елемент, който трябва да си доставите от определени храни или под формата на хранителни добавки. Все пак е хубаво да се консултирате с лекар, да си направите изследвания, за да разберете какво в организма ви липсва. Хубаво е при спазване на хранителен режим да приемате всички хранителни групи продукти, за да може организмът да си набавя всички елементи за своето правилно развитие и функциониране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com