Какво представлява лунният календар?

7184
Какво представлява лунният календар?
Снимка: Ponciano / Pixabay

Лунният календар се базира на фазите на луната. Лунната година има 354 дни и е разделена на 12 синодични месеца (по 29 или 30 дни всеки). Разликата от около 11,25 дни спрямо слънчевата година предизвика изместване на сезоните спрямо месеците на календарната година.

Следвайте Луната през 2022 г., ето защо

Защото за над четири милиарда години съществуване Луната непрекъснато и циклично променя формата си. От появата на човека на Земята тя се превръща в негов близък спътник в земния път, наречен живот. Първите опити за контролиране на времето се основават именно на наблюдението на пътя на Луната от едно пълнолуние до друго.

Независимо кой сте, къде се намирате в момента и дори в какво вярвате, знайте, че сте постоянно под влиянието на природните сили.

Как ни влияят различните фази на луната?

Новолуние Новолунието се свързва с месечния цикъл и се смята, че през този период жените трябва да си вземат почивка, като това е врем...

Неразривната връзка между луната и циклите на човешката природа, узряването на културите, океанските приливи и отливите и размножаването на коралите я правят да изглежда като жива материя. Познаването на нейните фази, тяхното влияние върху биоритъма на Земята ви позволява да се обедините с майката Природа и да съществувате хармонично на нашата обща планета.

Подобно на преминаването на Луната от една фаза към друга, вие също имате дарбата на трансформация.

Чрез свързване, хармонизиране с ритъма на Вселената, ние сме в състояние да чуем собственото си тяло по-добре. Затова си струва да сме наясно как луната влияе на енергията ни в даден ден. Представеният в календара лунен цикъл ще ви помогне да разберете и приемете текущото си благополучие и реакции на тялото.

Използвайки нашия лунен календар всеки ден, можете бързо и точно да проверите фазата на луната в момента.

А знаете ли това...

Лунна диета 2022 година

Редица изследователи са успели да потвърдят влиянието на Луната върху човека. Не е случайност това, че лунната диета има хиляди последо...

Енергията на новолунието и на пълната Луна са две напълно различни сили, които оказват специално влияние върху това, от което се нуждаете в даден момент и това, което инстинктивно преследвате. Пълнолунието е време за съхранение на сила, развитие и прилив на енергия. Това време е моментът на пречистване. Новолунието призовава за почивка и доверие в собствената си интуиция. Намаляващата Луна ви подтиква да се отпуснете и да се предадете в защитните ръце на Земята.

Луната е любовно допълнение към Слънцето. Отговаря за чувствата, интуицията и се характеризира с проницателност и чувствителност.

В астрологията и йогийските науки тя е символ на жената. И да, еквивалентът на женската енергия се отъждествява директно с Луната. А също и с емоции, креативност, чувственост, мистерия, цвят, звук, съзидание.

Този календар ще бъде ценен подарък за йоги, всяка духовна жена и всеки друг, който иска да е наясно с текущата фаза на Луната. Също така е идеален подарък за тези, които работят с хората и човешката природа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com