Какво представлява умствения „боклук“ и как да се отървете от него

6968
Какво представлява умствения „боклук“ и как да се отървете от него
Снимка: iStock/Guliver

Понякога в главата ни се натрупват много ненужни мисли, които възпрепятстват развитието и ни причиняват душевно страдание и болка. Време е да научите как да се отървете от тези ненужни „боклуци“.

Защо това е опасно:

- страховете ни пречат да се развиваме, лишавайки ни от желанието да се учим и да ставаме по-добри;

- чувството за вина унищожава енергията и отслабва биополето, което ни прави по-уязвими към енергийните вампири и манипулатори;

- завистта ни изпълва с отрова, омраза към себе си и другите, отдалечавайки ни от хармонията.

Ако дълго време не се борите с негативните мисли, те толкова плътно влизат в съзнанието, че става много по-трудно да се отървете от тях.

Също така, умствената мръсотия провокира появата на болести, недоволство от живота. Хората, които не се борят с негативизма в себе си, имат малко приятели. Никой не иска да общува с тези, които излъчват само отрицателна енергия.

Как да се отървем от умствената "мръсотия"?

1. Мантри срещу стрес и безпокойство

Стресовите ситуации ни принуждават да придобием вътрешен дисонанс, да влезем в състояние, противоположно на състоянието на потока - когато не искаме да правим нищо, когато се чувства апатия. Мантрите ще бъдат много полезни.

2. Медитация

Сутрешните медитации или тези преди лягане  са чудесни допълнения към мантрите. Медитативните практики помагат да се настроите на правилната вълна и да изхвърлите ненужните токсични мисли от главата

Зодиите, които са обречени на страдание през ЮЛИ

Никак не му е хубаво на човек да страда. Колкото по-скоро изтрием сълзите от лицето и сменим тъмните очила с розови такива, толкова по-...

3. Приемане на критика

Критиката към хората далеч не винаги е обективна и предпазлива. Мнозина хвърлят неприятни фрази, но не си струва да реагирате на тях с агресия. Може да имате токсичен човек пред себе си, който само чака да ви дразни. Не му давайте този шанс.

4. Новост

Малките рискове ще ви научат да не се страхувате от новостите. Това ще направи живота по-приятен и пълноценен. Постоянно търсете начини за развитие и трупане на опит или знания.

5. Спорт и физическа активност

Важни съвети, които биха помогнали в критични ситуации

В трудна ситуация винаги мислим, че сме безпомощни, че нямаме влияние върху нея. Ако обаче поемем контрола върху тълкуването на събития...

Научно доказано е, че хората, които водят активен начин на живот и постоянно се движат, спортуват, са много по-щастливи от другите. В този ритъм на живот тялото започва да произвежда повече хормони на щастието. Психичната кал просто не може да устои на ефектите от положителните емоции и повишените нива на серотонин, ендорфин и допамин.

6. Правилна почивка

Промяната на обстановката и пътуванията имат много добър ефект върху енергията и настроението на човека. Ако постоянно се намирате в едни и същи условия, човек става податлив на негативните ефекти на негативните емоции. Трябва да си почивате не само по време на ваканция. Трябва да намерите време да се отпуснете по време на тежък работен ден.

7. Хубави хора

Разбира се, невъзможно е напълно да се абстрахираме от токсичните хора. Рано или късно, така или иначе, някой ще ви  настъпи на крака в автобуса и няма да се извини. Но колкото повече хора във вашата среда излъчват позитивно, толкова по-добре за вас, защото положителната комуникация ни освобождава от психически боклук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com