Какво разкрива домът ни за нашата личност

3938
Какво разкрива домът ни за нашата личност
Снимка: iStock/Guliver

Огледайте се. Във вашия дом всичко има смисъл, своя история, всички те са обекти, които сте избрали. Независимо дали става въпрос за снимка, лампа или диван, всички тези малки подробности разкриват кой живее в тази къща. Всеки дом има дълга история на чувства, поведение и решения. Следователно пространството, в което живеем, разкрива нашата личност и е вярно отражение на нашия живот.

Три тайни, които всеки дом крие

1. Укрепване на нашата идентичност

Използваме дома си, за да правим умишлени изявления за себе си. Цялата къща е „изявление за идентичност“, тъй като я декорираме, за да отразява нашите нагласи, цели, ценности, социални роли и приоритети в живота.

Всъщност книгите, които имаме, казват много за това кои сме, както и снимките, които сме решили да покажем, или дори размера на огледалата, които говорят за нивото на суетата ни. Детайлите, които поставяме в най-видимите части на къщата, са много ясно послание за хората, които ни посещават, те им казват: „Аз съм такъв, това е важното за мен“.

2. Влияйте на нашите мисли и чувства

Дизайнът, подреждането на обектите, цветовете и осветлението в различните зони на къщата имат за цел да събудят определени мисли и emoziи. Например, ние искаме всекидневната да предаде усещането за топлина и "добре дошли", докато в спалнята искаме да създадем по-интимно и релаксиращо пространство. Именно защото нашите приоритети и семейната динамика се променят, ние също искаме нашите пространства да бъдат различни един от друг.

В допълнение, ние не забравяме да включим подробности, които събуждат определени чувства и emoziи, като например снимки от това запомнящо се пътуване, снимка на нашия домашен любимец или специален подарък. Всички неща, които сме избрали, в известен смисъл предизвикват приятни за нас emoziи и следователно говорят за нашата история и казват кои сме. Например, много светло пространство разкрива много активен човек, докато пространствата с меко осветление, завеси и капаци показват човек, който предпочита спокойствието 

3. Проследете нашето поведение

Не винаги сме наясно с причините, поради които сме избрали диван или маса. В повечето случаи не разчитаме само на цвят и модел, понякога има нещо по-дълбоко, което идва директно от несъзнаваното. Всъщност във всички къщи можете да намерите доказателства за обичайното поведение на хората, които живеят там, следите, които разкриват кои сме ние и които се наричат: „остатъчно поведение“.

 Например, ефективен и спретнат човек ще избере минималистичен стил, в който преобладават студените цветове, докато човек с жива и весела нагласа ще направи всичко възможно да запълни всяко пространство и да боядиса стените в ярки цветове.

Тайната е да намерите баланс, така че домът ви не само да ви отразява, но и да ви допълва, като ви носи този емоционален баланс, от който се нуждаете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...