Какво се случва, ако клякате всеки ден по 50 пъти?

12574
Какво се случва, ако клякате всеки ден по 50 пъти?
Снимка: iStock

Десет минути на ден ще ви бъдат достатъчни, за да стегнете фигурата си и да получите облекчение.

Какво се случва, ако клякате всеки ден?

Фигурата ще се стегне

По време на клекове се включват не само мускулите на бедрата и седалището, но и различни мускулни групи. От основните - мускулите на прасеца, мускулите на гърба и пресата, горната част на гърба и дори шията. Тоест целта ви може да е заоблено дупе, но като бонус ще получите и релефно тяло.

Научете се да балансирате

По време на клекове не само изпомпвате мускулите, но и се научавате да поддържате баланс – това подобрява стойката и координацията на движенията.

Ставите ще бъдат укрепени

Клековете подобряват подвижността на ставите. Когато се изпълняват правилно, вашите колене и тазобедрени стави ще ви благодарят. Започнете да клякате, ако ви е трудно да се навеждате и да се разтягате – клековете ще ви направят по-гъвкави.

Клековете ще заменят кардиото

Клековете засягат сърдечно-съдовата система. Ако водите заседнал начин на живот, клековете ще бъдат като кардио тренировка за вас. Отделете десет минути дори по време на обедната си почивка и определено ще видите резултата.

Тренировки, които можете да правите с цялото семейство

Като се има предвид, че всички процеси трябва да са завършени, физическото и емоционалното благополучие не може да остане незабелязано....

Как да клякам правилно?

Важно е да се отбележи, че клековете няма да помогнат за изглаждането на дупето или стягане на фигурата, ако се изпълняват неправилно. И така, как трябва да клякате?

Техника на клякане

Началната позиция може да бъде различна: крака на ширината на бедрата, на ширината на раменете или дори по-широко. Поставянето на стъпалата също може да е различно, но ще разгледаме класическия вариант, който е по-близък до движението в живота, защото клекът е едно от най-естествените биомеханични движения. Без да го забелязваме, клякаме много пъти всеки ден.

1. Начална позиция - краката на ширината на раменете. Обърнете внимание на краката, те могат да бъдат леко обърнати навън. Има лесен начин да разберете колко удобно ще правите клекове е да скочите и да застанете в клек. Малък скок на място - и краката ви ще застанат под ъгъла, който ви подхожда.

Най-ефективните и най-опасните популярни упражнения

Плуване Плуването дава добро натоварване на сърдечния мускул и осигурява необходимата аеробна активност. Водоустойчивостта осигурява о...

2. Обърнете внимание на разпределението на тежестта на стъпалото. Разпределете тежестта равномерно между пръстите и петата. Вероятно, ако никога не сте се опитвали да клякате, мислейки за краката, тогава няма да разберете веднага какъв е смисълът, но с течение на времето ще осъзнаете и усетите краката. Това означава, че ще се появи натоварване и в седалището.

3. Докато клякате, избутайте таза назад, като държите гърба си изправен, без много извиване, като същевременно поддържате неутрална позиция. Коленете трябва да са насочени към средния пръст на крака. Отново не забравяйте за краката, разпределете тежестта правилно.

4. Не клякайте твърде ниско. Таза да е около 90-100 градуса ъгъл с коленната става. Не навеждайте тялото си твърде много. Често виждам грешката, че се опитват много да издърпат таза назад за да балансират, навеждат тялото почти успоредно на пода. Но това не е вярно. Тялото трябва да бъде насочено диагонално.

5. Поддържайте коремните си мускули в тонус. Това ще ви помогне да стабилизирате гърба си.

Ако решите незабавно да тествате това предизвикателство за себе си, не бива да започвате веднага с петдесет повторения. Тук се разглежда хипотетично въпроса какво ще се случи, ако клякате, но не съветваме всеки да започне да го прави веднага.

Тайните за красота на тонизираните задни части

Много млади момичета и улегнали дами търсят тайната рецепта за красиво оформени и тонизирани задни части. Естествено и най-важно в реце...

Въздържайте се от такова натоварване, ако:

·         не сте тренирали дълго време;

·         има значително наднормено тегло;

·         има дегенеративни процеси в хрущялите и ставите (в този случай е необходима консултация с лекар).

Тялото е проектирано да се движи и трябва да бъде възможно най-разнообразно. Не се спирайте само с клекове, правете и други упражнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...