Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем чесън всеки ден

5752
Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем чесън всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Чесънът е едно от многото растения, които освен като храна се използват и за лечение на различни болести. Лечебните му свойства се дължат на съдържащите се в него витамини и минерали, сред които са вит. С и голяма част от витамините В. Чесънът съдържа калий, мед, калций, желязо, фосфор и така необходимия и полезен за нашия организъм селен. Това го прави един от мощните природни антибиотици с редица ползи за здравето.  Днес сме подбрали да ви представим някои от тях.

Едно от най-важните качества на чесъна е, че поддържа имунната система, като така, ние сме защитени от различни вирусни и простудни заболявания. Това се дължи на съдържащите се в него витамини, минерали, аминокиселини, сред които е алицина.Това е органично съединение, което се бори и предотвратява развитието на гъбички и бактерии.

Мъжете, които хапват ЧЕСЪН, са по-привлекателни за жените

Чесънът е може би най-популярният зеленчук. Смята се, че е много полезен за здравето като превенция от настинка и грип. Свойствата му о...

С течение на годините, клетките в нашия организъм остаряват, под въздействието на химическо окисление, а с тях започваме бавно да стареем и ние и нашият мозък. Чесънът повлиява много добре тези процеси, благоприятства подобряването на паметта, предпазва от развитието на Алцхаймер и подобрява производителността и работата на мозъка.

Чесънът е изключително полезен за хората с високо кръвно налягане. Ако го включите в ежедневното си меню той ще премахне главоболието, ще разшири кръвоносните съдове, ще намали артериалното налягане. Чесънът повлиява и работата на сърцето и мускулите и намалява чувството за умора. С 3-4 скилидки на ден, ще предотвратите риска от инфаркт и инсулт и ще намалите значително нивата на холестерола.

Изключително полезните витамини и минерали, които се съдържат в чесъна, повлияват много добре състоянието на косата. Прилагането на козметични продукти, които съдържат масло от чесън ще направят косата ви по-здрава и ще стимулират растежа й. Чесънът благоприятства и обновяването и по-добрия вид на кожата. С консумацията му се насърчава естественото производство на еластин и колаген в организма.

Чесън можете да включите и в диетата си за отслабване. Доказано е, че той елиминира мастните отлагания, изгаря излишното количество калории и така предотвратява натрупването на килограми. За да постигнете този ефект обаче, трябва да хапвате по-голямо количество от този зеленчук.

Маринован чесън - антибиотик и пробиотик в едно

Маринованият чесън съчетава изключителната сила на естествен антибиотик и пробиотик, така че трябва да остане в диетата ни завинаги. Ос...

Мощните противовъзпалителни и антибактериални свойства на чесна, ще ви помогнат да се справите също с възпалените венци, с микробите в устната кухина, да предотвратите появата на кариес и да се справите със зъбобола.

Консумацията му се отразява много добре както на спортуващите, така и на тези, които се стремят към по-здравословен начин на живот..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com