Какво ще се случи с тялото ви, ако хапвате горски плодове всеки ден

1937
Какво ще се случи с тялото ви, ако хапвате горски плодове всеки ден
Снимка: Thinkstock/Guliver

Горските плодове са едни от най-здравословните избори, които можете да направите. Те са първенци по някои важни показатели, като ниска калоричност, високо съдържание на антиоксиданти и витамини, изобилие от фибри. Комбинацията от тези хранителни вещества е изключително важна за редица функции в тялото. Ежедневната им консумация може да намали риска от някои болести.

Най-популярните горски плодове са ягоди, боровинки, малини, касис, бъз, къпини. Всички те трябва да бъдат част от ежедневното ни хранене, за да се предпазим от различни заболявания. Ето и срещу какво са чудесна превенция, разкриват от healthline.com

3-те най-полезни закуски за хората с високо кръвно

Високото кръвно увеличава значително риска от животозастрашаващи състояния като инфаркт или инсулт. В случая може да предприемете някои...

За здрав и функциониращ мозък

Мозъкът се нуждае от изобилие от хранителни вещества, за да работи нормално. Антиоксидантите в горските плодове предпазват от възпаления в клетките, нервната система, като това намалява риска от развитието на някои невродегенеративни заболявания в бъдеще.

Ще намалите теглото си

Горските плодове не съдържат въглехидрати и захари, което ги прави подходящи за различни диети и кето режими. С тях определено можете да се заситите, но и да отслабнете. Богати са на фибри, което ви държи по-дълго време сити и така избягвате поемането на излишно количество храна и калории.

По-нисък риск от уринарни инфекции

Кои плодове са полезни за диабетиците

В контекста на диабета много се говори за „диабетната диета“. Въпреки че няма строги правила, които всички диабетици трябва...

Бактериите се закрепят по стените на уринарния тракт и по този начин се развиват инфекциите. Горските плодове могат да ви помогнат да се справите с това, в частност червените и черни боровинки са повече от полезни. Боровинките и горските плодове като цяло имат противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за предотвратяването на образуване на колонии по стените на пикочните пътища.

За нормално кръвно налягане и холестерол

Антиоксидантите в горските плодове имат способността да помогнат на тялото да се бори с холестерола и високо кръвно налягане. Фибрите понижават холестерола, а оттам и кръвното налягане се нормализира.

Намаляват риска от диабет

Горските плодове определено могат да помогнат за намаляване от риска на диабет. Вече споменахме, че те са с ниско съдържание на захар и това ги прави подходящи за спазването на нисковъглехидратен режим. Фибрите в тях допълнително удължават времето за усвояване на храната, особено на въглехидратите. Това особено важно за нормалните нива на кръвна захар. Не случайно и повечето лекари препоръчват консумацията на тези плодове при пациентите си болни от диабет.

Какво да ядем при главоболие: Храни, които могат да облекчат мигрената

Когато главоболието или мигренозните пристъпи са чести, храненето е един от важните начини за предотвратяване на тези неприятни състоян...

Както виждате, определено си струва да включите горските плодове в ежедневното си хранене, така че не се колебайте да го направите. С тях ще се чувствате по-сити, по-здрави и ще изглеждате още по-добре. Сами ще усетите промяната и няма да пропуснете и ден, без да сте си ги хапнали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com