Какво ще се случи с вас ако ядете редовно ЧЕРВЕНИ боровинки

11166
Какво ще се случи с вас ако ядете редовно ЧЕРВЕНИ боровинки
Снимка: Waldrebell / Pixabay

Невероятно полезни, пълни с антиоксиданти и витамини – това са червените боровинки. Не много хора обаче ги предпочитат в менюто си заради леко киселия вкус. Те са изключително полезни за здравето на целия организъм. Полезни са за доброто храносмилането и красивата кожа. Те съдържат вещества с противовъзпалително действие, на които се дължи антиоксидантното им свойство.

Този плод е популярен със своето полезно действие при инфекциите и възпаленията на пикочните пътища. Те пречат на бактериите да се закрепват за лигавицата на пикочните пътища и така пазят от инфекции. За борбата с тях помагат и антиоксидантите, които се борят срещу бактериите и микробите.

В състава на червените боровинки ще откриете витамини Е, С, К и А, както и полезни полифеноли и фибри. Те имат ниско съдържание на калории – в 100 г ще откриете само 44 калории. Заради това тези плодчета са полезни за красотата и цялостното здраве.

Възползвайте и от хранителните качества на червените боровинки, приготвяйки си здравословно смути против запек и за лесно храносмилане. За целта ще трябва да смесите половин чаша боровинки с една чаша кисело мляко. Добавете 1-2 с.л. ленено семе и 2 и ½ с.л. протеин на прах. Смесете напитката, богата на омега-3 мастни киселини и фибри, в блендер. Изпийте след като я приготвите.

Прекрасен скраб за тяло също може да приготвите с плода. Той действа като ексфолиант, насърчава регенерацията на клетките. Пасирайте половин чаша червени боровинки. Разтопете на водна баня половин чаша кокосово масло. Добавете чаша и половина захар и 1 ч.л. мед. Разбъркайте, добавете боровинките и сипете в стъклено бурканче. Ползвайте готовия скраб за тяло 2-3 пъти в седмицата.

Неутрализирайте мазната храна с червена боровинка

Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа, и по този начин не позволява трупанет...

Може да използвате вода за уста с червени боровинки. Техните свойства за полезни за устната хигиена, предпазват венците и зъбите. Смесете ¾ ч.ч. вода с ¼ ч.ч. сок от червени боровинки. Добавете 1 с.л. сода бикарбонат и разбъркайте. Използвайте приготвената вода за уста три пъти дневно.

Ако имате проблеми със скалпа и изпитвате неприятен сърбеж, намалете лющенето и сърбежа с маска с червени боровинки. За нея ще трябва да смесите чаша сок от червени боровинки с ¼ ч.ч. вода. Добавете и ¼ ч.ч. хамамелис. Разбъркайте, сложете в бутилка със спрей и напръскайте скалпа си. Увийте косата с кърпа и оставете за през нощта.

Хидратиращо масло за тяло с тяхно участие може да възвърне мекотата на кожата, да я овлажни и направи по-красива и здрава. За целта разтопете половин чаша кокосово масло на водна баня. Свалете от печката и добавете ¼ ч.ч. сок от боровинки. Оставете за половин час в хладилник да изстине. Разбийте за пет минути с миксер и сложете в стъклено бурканче.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com