Какво винаги е изписано в съдбата на зодия Скорпион - научете го!

35831
Какво винаги е изписано в съдбата на зодия Скорпион - научете го!
Снимка: Thinkstock

Всички знаят какъв е единият символ на зодията Скорпион: самото това отровно членестоного насекомо като признак на емоциите и инстинктите – водещи характеристики на този астрален знак. Но малцина са чували, че зодията има и друга емблема: орел, който символизира способността на Скорпионите да се издигат над дребнавостите на ежедневното битие.

По този начин астрологичното изображение на членестоногото представя умението на представителите на зодията да прикриват своите мисли и намерения - а орелът се издига над земните ограничения, за да влезе в друго ниво на проявление. Двойната символика показва вътрешната борба между материалното и духовното, която постоянно се води с променлив успех в душата на Скорпиона.

Нещо интересно за зодия Скорпион, което го няма при никой друг от зодиакалните знаци!

Жизненост и магнетизъм

Това са важни характеристики на знака Скорпион, които са тясно свързани с неговите управляващи планети. Въпреки че винаги иска да контролира нещата и не обича да излага на показ личния си живот, Скорпионът излъчва мистерия и особено очарование. Това е най-силният знак на зодиака, защото е единственият, който смело се изправя срещу най-страховитата и мистериозна тема: смъртта. Хората от тази зодия са често посещавани от мисълта и идеята за смъртта, винаги са заинтересовани от задълбочаване в истините, които включват тази гибелна мистерия.

Скорпионът е много проницателна зодия и понякога усеща във въздуха какво, кога и как ще се случи. Той е надарен с вътрешно и външно зрение, често вижда това, което другите хора не могат да видят или не смятат за важно.

5 характеристики на зодия СКОРПИОН, които трябва да знаете

В ежедневието Скорпионът може да издържи на интензивна и натоварена рутинна дейност поради това, че притежава много жизненост и енергия. От друга страна, именно по тази причина може да се претовари. Затова мигрената, нервността и безсънието са нещо обичайно за знака, основно резултат от стресовете, които преживява.

Характерът на Скорпиона

Способността за критичен анализ и чувството за задълбочено изследване на нещата са важни личностни черти на Скорпионите. Те много добре съзнават преходността на битието – тоест, че всяко нещо: любов, омраза, възторг, ентусиазъм, както има начало, така, рано или късно, свършва, сполетяно от неизбежен край. В някои случаи това може да бъде много потискащо заради меланхоличната тежест на осъзнаването, че всички неща ще срещнат своя окончателен край, потъвайки в небитието. В други случаи, обаче, Скорпионът показва своята силна страна да преобразува и себе си, и всички други хора наоколо. Той е способен на много силна концентрация и на умение за възстановяване след понасяне на тежки рани и поражения. Една от характерните му черти – преобладаването на емоциите над разума, особено силно се проявява пред лицето на несправедливости, независимо спрямо него или някой друг. Тогава, без да се съобразява със съотношението на силите, влиза в битка, където използва крайно жестоки средства и похвати; неговото отмъщение винаги е безмилостно и не търпи компромиси. Често помага на други хора по време на криза.

Какво е да обичаш зодия Близнаци?

Както при всички зодии, Скорпионът има благородна страна, но и своите потайни мрачни сенки. Една от най-тъмните му страни е неговата злопаметност. Той помни злото дълги години и щом има възможност непременно си отмъщава. Чувството, че не си е отмъстил просто го трови отвътре.

Скорпионът често се свързва с много пари. Надарен е с добър нюх за бизнес, за създаване на богатство и за финансово подпомагане на други хора. Друг негов дар е умението и познанието да ръководи себе си и околните. Притежава изявен лидерски дух и знае как да мотивира хората да дават идеи и да предприемат действия, които са от полза за колектива. Въпреки това той може да използва тази сила също по негативен начин и да упражнява цялата си манипулативност, за да влияе върху поведението на други хора в своя полза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com