Какъв чай е подходящ за всяка кръвна група

14057
Какъв чай е подходящ за всяка кръвна група
Снимка: iStock/Guliver

Кръвните групи не са нищо друго освен набори от антигени, които присъстват на повърхността на червените кръвни клетки и други кръвни клетки.

През 1901 г. Карл Ландщайнер, австрийски лекар, изследовател и учен, открива, че има два антигена в червените кръвни клетки, които са отговорни за слепването на кръвните клетки. Това явление в хематологията се нарича аглутинация.

Хората с тази кръвна група са с железен имунитет

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден индивид. Тя зависи от веществата (въглево...

Няколко години по-късно Лудвиг Хиршфелд и Емил фон Дунгерн започват науката за кръвните групи. Именно те представиха познатите ни днес групи, маркирани със символите А, Б, АБ и 0. 

Консумирането на храни, подходящи за вашата кръвна група, ще ви помогне да отслабнете, да укрепите имунитета си и да се почувствате по-добре. Същото важи и за чайовете. Така че следващия път, когато приготвяте чаша чай, уверете се, че чаят е подходящ за вашата кръвна група.

Кръвна група 0 е най-старата кръвна група и идва от времето, когато хората са ловували и са яли само месо. Кръвна група А, се появява преди 15 000 години, когато хората започват да отглеждат и консумират култури. От друга страна, кръвната група В се свързва с производството на млечни продукти. Най-младата кръвна група е група АВ и е комбинация от групи А и В.

Какви чайове трябва да пиете според вашата кръвна група?

Чайове за кръвна група 0

Как трябва да се храним според кръвната група

Дали е възможно спазването на специален хранителен режим, базиран най-вече на вашата кръвна група да ви подпомогне в отслабването и дор...

Хората с кръвна група 0 трябва да избягват млечни продукти и глутен. Трябва да имате здравословна диета, тъй като сте предразположени към стомашни проблеми. Най-добрите чайове за вас са хмел, роза, джинджифил, зелен чай, магданоз, мента и глухарче.

Кръвна група А

Хората с кръвна група А са емоционални и податливи на стрес. Кафето не е добър избор за вас и не се препоръчва, така че трябва да пиете повече билкови чайове. Диетата ви трябва да съдържа много плодове и зеленчуци. За да намалите стреса, правете йога или медитирайте. Чаиовете, които са подходящи за вас са жасмин, мащерка, невен, бял равнец и зелен чай. Можете също да пиете джинджифил и глог.

Кръвна група В

Хората с кръвна група В имат бавен метаболизъм и склонност към наддаване на тегло. Те трябва да се грижат правилно за имунната система. Идеалните чайове за тях са: мента, магданоз, листа от бреза, бял равнец и глухарче.

Какво издава кръвната група за характера ни?

Кръвната група е източник на информация не само за здравето, но и за характера, енергията и вкусовите предпочитания на човек. През 198...

АВ кръвна група

Хората с кръвна група АВ са интуитивни и устойчиви на стрес. За тези хора зеленият чай, мента, божур, лайка, джинджифил, коприва и чай от нар ще бъдат перфектните напитки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com