Какъв е бил сексът преди 200 години

5581
Какъв е бил сексът преди 200 години
Снимка: iStock

Как е било преди 200 години? Ако момичето забременее и момчето не се чувства отговорно и не иска да се ожени за нея, цялото село го притиска... В крайна сметка е срам за семейството, въпреки че... сексът се е практикувал с общо съгласие и мълчание от всички. Кога? Винаги. Особено през сезона на прибиране на реколтата.

Е, съвсем различно от днес. От исторически архиви – главно съдебни и църковни архиви се знае, че съгласието за предбрачен секс е било всеобщо, което не означава, че е било одобрено специално от Църквата. За подобно провинение свещеникът можел да нареди много унизително покаяние - лежане на кръста в църквата. Въпреки че тайната на покаянието винаги е била в сила, всички знаели какъв грях е извършило момчето.

Къде се намира центърът на оргазма

Центърът на оргазма в човешкото тяло е струпване на клетки в гръбначния мозък. Тяхното активиране предизвиква свиване на мускулите на т...

Интересното е, че младите хора често са консумирали връзката почти под надзора на родителите си, дори и след годежа. Като цяло, съвременното селско общество /и градско/ е много по-„разбирателно“ от преди, що се отнася до сексуалния живот. Макар че, само защото сексът преди брака се е случил, това въобще не означава, че е имало общ сексуален спад. Сексът и любовта са били абсолютно табу, никой не е говорил открито за това, официално всичко трябваше да бъде "Боже".

Само част от градския фолклор и селските песнопения са били пълни с препратки към сексуални актове, включително дори женска мастурбация. Колкото "по-сочно" е било съдържанието на песнопенията обаче, толкова повече етнографите са ги цензурирли през годините. Дори са променяли самите текстове. Това естествено е било в ущърб на историческата и моралната гледна точка.

Възможности за правене на любов се е търсела по всяко време, не по малко от сега и почти на всяко място, стига да е „годно“. През 17. и 18. век селото се състояло от максимум десетина колиби (ако дори имаше толкова много), а прасетата обикновено се се пасяли в гората... Освен това почти всеки е знаел за всяка стъпка на всеки жител. Не е било никак лесно някой да остане анонимен с желанието си, да не говорим за самия сексуален акт. Дори в градовете почти всичко се е знаело.

Любопитен факт е, че докато предбрачният секс е бил доста често срещан и не е попадал в графата "неодобрителни", предателството заема първо място в нея. Освен институцията на съда и Църквата, съществували т.нар селски клъстери. По време на такъв "сеанс" всички домакини се срещали и публично признавали своите злодеяния и грехове. Тогава тълпата е имала право да преценява какво да прави с провинилия се. Финалът на романсите понякога е бил плачевен - любовник (или любовница) е можело дори да бъде прокуден надалеч. 

Папа Франциск: Извънбрачният секс не е сред тежките грехове

По време на своя пресконференция наскоро 84-годишният папа Франциск разкри кои грехове смята за най-сериозни. Извънбрачният секс не е с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com