Кое е най-доброто за нашата кожа след 45

3433
Кое е най-доброто за нашата кожа след 45
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо, която постоянно се променя в живота на жената, това е красотата.

Всеки момент изисква специални грижи, адаптирани към всеки начин на живот. Ето защо показателите за изтичане на времето, като дълбоки бръчки, петна, липса на хидратация, отпуснатост или загубени обеми, могат да бъдат по-добре контролирани в по-млада възраст, но от определен момент от живота ни, много по-малко.

На 45 години (и след това) жената трябва да избере между гамата от грижа против стареене и продукти против бръчки, за да скрие знаците на времето. Важно е да помислите за лечение на признаците на стареене: петна, бръчки, мимически линии и др. Зрелите жени се нуждаят от грижа за кожата на лицето както през деня, за да хидратира и предпазва кожата, така и от нощна грижа за подхранване и регенериране на хидролипидната бариера.

Много важно е да не забравяме:

Врагове на кожата, за които не подозираме

Специалистите посочват, че за да се поддържа младежки вид, някои навици трябва да бъдат модифицирани, за да се намали въздействието на ...

- Поддържайте правилна ежедневна хигиена. 

Премахването на грима и/или почистването на лицето всеки ден е от съществено значение. Както и седмична ексфолиация, която премахва мъртвите клетки и активира клетъчното обновяване.

- С напредване на годините естрогенът намалява, което води до намаляване на себума и потта. Резултатът, ако не се грижите достатъчно за себе си, е по-суха, дехидратирана, крехка и чувствителна кожа. От друга страна, меланоцитите отговорни за оцветяването на епидермиса, са по-малко активни или спират да работят, така че кожата също става по-бледа и петната се подчертават.

- Погрижете се за кожата на лицето и шията

В тези години лицето и шията - "големите забравени" - изискват определени козметични средства, които им осигуряват пълноценно хранене и плътност.

Натурални методи за стягане на кожата на лицето и шията

За какво мечтаят жените? За стегната, гладка кожа! Това вероятно биха отговорили повечето лекари по естетична медицина. Множеството наб...

- Използвайте кремове с подновяващ ефект. 

Овалът на лицето има тенденция да увисва в челюстта и шията. Кожата губи плътност, капилярите стават по-видими и бръчките се подчертават. Време е да се прибегне до кремове с калций (те благоприятстват образуването на липиди, които укрепват кожната бариера) или с изофлавони от соя, ирис или детелина (активират образуването на колаген и еластин, придавайки плътност на кожата).

- Интензивни лечения

Два пъти годишно (през пролетта и есента) правете интензивна козметична терапия в продължение на 20 дни със серум, концентриран във витамини и енергизиращи екстракти (хайвер или пчелно млечице), за да ревитализирате кожата си.

- Редовна грижа за тялото

Супер храни за супер кожа

В магазините ни предлагат многобройни козметични продукти за блестяща и здрава кожа. Лутаме се сред щандовете и вярваме, че този вълшеб...

Спортувайте редовно! Физическите упражнения са от съществено значение, за да сте пъргави, да укрепвате костите, да поддържате правилното тегло и да поддържате мускулна маса. Когато мускулите са добре тонизирани, отпуснатостта намалява и тялото изглежда по-младо.

- Деликатно почистване

Избягвайте всичко, което ускорява дехидратацията на кожата ви: прекалено горещи душове, дълги вани, ежедневно използване на ръкавицата от конски косъм... Вземете душ с гел за чувствителна кожа с успокояващи активни съставки (като овесени ядки и бизаболол).

Бъдете млада и след 45!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com