Кое е най-точното време за всекидневните навици

1834
Кое е най-точното време за всекидневните навици
Снимка: https://pixabay.com

Всеки човек има различни навици, които са индивидуално изградени спрямо динамиката на ежедневието, предпочитанията, свободното време и т.н. Но пък е добре за някои дейности да спазваме определени часове, които са смятани за най-подходящи за извършването на точно определени неща. Какви са тези дейности и какво препоръчват експертите, прочетете в следващите редове.

Кога да приемаме витамините си?

Витамините и хранителните добавки е добре да се консумират на гладен стомах. Тези, които са разтворими, приемайте задължително на гладно. Витамини от рода на В, С или фолиева киселина, пийте 30 мин преди да закусите.

Правилното време да измерим теглото си

Най-вероятно всеки от нас знае, но е добре да споменем, че най-точно измерваме теглото си сутринта. Измервайте се след ставане и посещение на тоалетната, преди закуска, когато няколко часа не сте консумирали никакви напитки и хранителни продукти.

Най-подходящ интервал от време за закуската

След витамините и измерването на теглото идва ред и на закуската. Спрямо вашата работа и ежедневие, времето за закуска може да варира, но е препоръчително да закусвате до 2 часа от събуждането. По-този начин спомагате за забързването на метаболизма ви, както и потушавате по-нататъшния глад през деня.

Тези хора не качват килограми, защото следват тези 10 навика

За някои хора отслабването, както и поддържането на здравословно тегло е много трудна задача. Необходимо е да имате много силна мотивац...

Пазаруване

Според експертите, най-подходящо е времето сутрин за пазаруване. Това се случва след закуската или около 3 часа след събуждането. През този период мозъчната ви функция работи най-добре, сити сте и няма да се влияете от глада си при избирането на хранителни продукти.

Време за разходка

За да е полезно и за здравето ви, най-подходящото време за разходки е около обяд – например 12 часа, за да може да си набавите и необходимото количество витамин Д от силните слънчеви лъчи. Около 30 мин са напълно достатъчни за целта.

Подходящо време за обяд

Женски навици, които дразнят мъжете

Смята се, че мъжете оценяват жените най-напред по външния вид, факт е, че поведението им впоследствие играе доста по-важна роля. Ето ня...

Препоръчително е да хапвате обяда си в периода 12-13 ч., тъй като тогава храносмилателните процеси в тялото са най-активни и храната ви ще се преработи отлично, като по този начин се избягва и преяждането.

А кога да пием любимата си кофеинова напитка?

Проведени проучвания и изследвания сочат, че голяма част от хората започват да губят мотивация за работа около 14 ч. следобед, затова експертите посочват и времето около този час за най-подходящия момент за следобедното кафе например.

Спорт и тренировки

С напредването на деня телесната температура се повишава, а заедно с нея мускулите подобряват функциите си, като усещате и прилив на енергия. Поради тази причина правете ежедневните си тренировки в интервала между 15 и 18 ч. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com