Кога имаме най-много приятели

3589
Кога имаме най-много приятели
Снимка: iStock/Guliver

Учени са изяснили, че най-много приятели човек има на 25-годишна възраст. След това количеството на тези, с които той поддържа тесни контакти, се снижава, и към старостта около човека остават само малък кръг от близки приятели и роднини.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. Royal Society Open Science.

Мъжете почти останали без близки приятели

Милиони мъже нямат нито един близък приятел, сочи изследване. Това се отразява изключително негативно върху тяхната психика и здравето ...

Финландски и британски учени са анализирали данните за позвъняванията по мобилни телефони на 3,2 милиона европейци. Те са разглеждали колко често се свързвали хора от определена възраст и пол през 2007 година.

Съдейки по продължителността на разговорите, 25-годишните (и тези, които са с няколко години по-млади) най-интензивно общуват със своите многобройни приятели.

Важно е да прекарвате повече време с приятелите си, да излизате и да споделяте приятни емоции с тях. Много добро предложение е да разпуснете някоя вечер с наргиле (вижте тук различни модели).

Оргазмът подобрява общуването между партньорите

Американски изследователи са открили още една причина да се пъхнете с половинката си между чаршафите - оргазмът не само подсилва интимн...

Колкото по-зрял става човек, количеството на постоянни контакти постепенно намалява. То се стабилизира на 45-годишна възраст.

С приближаването към пенсионирането (55 години) социалните връзки отново започват рязко да намаляват. В тази възраст хората прекарват повече време със своите деца и внуци. Ако на младини най-често се общува с връстници, то след 50-те повечето контакти са с представители на по-младото поколение.

Изследователите изяснили също така, че на младини мъжете имат повече познати от жените, но след 39-годишна възраст ситуацията се изменя с противоположната. Освен това най-много време при всички изследвани европейци заемало общуването със съпрузите, допълва Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com