Когато приятелството е проблем

3915
Когато приятелството е проблем
Снимка: iStock

Приятелството е нещо много специално за всеки един човек. Приятелите са тези, с които споделяме всичко, нашите отношения с половинката, проблемите с децата, това какво ни вълнува, проблемите или повишението в работата си и т.н. Нуждата на човека да споделя всичките тези неща е довела до това той да търси и да създава приятелство с много хора и да държи на него и да го съхранява.

Но има приятели и приятели, има такива, които държат на нас и на които винаги можем да разчитаме, но има и такива, които говорят зад гърба ни и са с нас само защото имат някаква изгода от това. Затова често се случва да си задаваме въпроса „Аз съм му приятел, но дали и той на мен“?

4 зодии, които не знаят как да създават приятелства

Приятелството е едно от най-редките съкровища, които животът и съдбата могат да дадат. Но, за съжаление, не всеки може да изгради прият...

Един от проблемите в приятелството е предателството, което се изразява в това да говорят зад гърба ни или да вършат нещо, което ще ни засегне по някакъв начин. В някои от случаите наистина се касае за предателство спрямо нас нашите чувства и доверие. Има и моменти, когато не сме преценили правилно ситуацията или преценката, за постъпката на нашия приятел не е обективна. При всички случаи обаче, най-добрият начин  за разрешаването на този въпрос е диалога.

Друг начин на предателство от приятелите е да ни игнорират, когато се сприятелят с други хора, дори и те да са също ваши приятели. Попаднали в тази ситуация, започваме да си задаваме въпроса защо се случва това? Отговорът е, че това може да се дължи на симпатия, общи интереси и т.н.

Ревността е друг проблем в приятелството, с който се сблъскват много хора. На всеки му се е случвало да долови в поведението или да види в очите на свой приятел раздразнението от това, че си е намерил нова работа, или са повишили заплатата му или че си има нова, сериозна приятелка или нова кола. Такива моменти са част от нашите отношения, дори и да са едвам доловими. Ако усетите такова поведение е добре да споделите своите предположения, за да разберете какво толкова тревожи другия и какво друго е очаквал от вас.

Често ни се е случвало да сме в ситуация, в която е трябвало да спестим на свой приятел не до там положителните коментари, за нещо, което му се е случило и му вреди. Да, трябва да предпазваме приятелите си от грешки, като им даваме съвет, но трябва и да знаем, че има една граница и взаимоотношения, в които не трябва да се бъркаме и по които не трябва да взимаме отношение. Това са например личните отношенията между съпрузи или родители и деца.

Защо хубавите приятелства се разпадат с течение на времето

Има хора към, които се привързваме силно и, когато дойде време да се разделим с тях е повече от болезнено. Рядко приятелствата започнал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com