Кои са кардиналните, фиксирани и променливи знаци в астрологията?

25482
Кои са кардиналните, фиксирани и променливи знаци в астрологията?
Снимка: Unsplash

В астрологията знаците се делят на кардинални, фиксирани и променливи. В тази статия ще обясним за различните категории и с какво са характерни те: 

Какви са Кардиналните знаци?

Кардиналните знаци са: Рак, Везни, Овен, Козирог.

Кардинал е всичко за контрол. Не че това винаги се превежда като лидерска роля, въпреки че Овенът е по-често на това място. Всъщност, става въпрос за необходимостта да контролираме външната си среда. Обикновено тези знаци са първите, които се изправят и поемат отговорност поради този фактор и са известни като инициаторите на зодиака. Не можем да започнем много от нищо без тези Кардинални знаци и докато всеки от тях поема контрола върху живота по различен начин - Ракът е у дома, Везните е социална сцена, Овенът е бизнес, а Козирогът е пари - става въпрос и за идеите, които те донесе на масата. За Рака е важно да има контрол над дома и семейството им, докато Овенът трябва да се чувства като утвърден в света на бизнеса. Везните искат да бъдат онази социална пеперуда, която отива където иска и когато иска, докато Козирогът събира пари за всеки случай. Като упражняват контрол във физическия си живот по тези начини, те се чувстват по-сигурни и успешни.

Кардиналните знаци са експерти и се впускат в нови проекти, без да се нуждаят от предпазна мрежа. Те просто се доверяват, че могат да летят, а ако не го направят, се качват обратно и се опитват отново в нещо друго. Поради това тези знаци са склонни да намират голям успех в живота; обаче, както при всичко в природния свят, има баланс поради нуждата им да контролират прекомерно средата си. За съжаление, сенчестата страна на кардиналните знаци е прекалено контролиращата природа, в която те не позволяват на другите да бъдат себе си или чувстват необходимостта всичко да бъде по техния начин. Въпреки че, голяма част от това може да се разсее, докато се учат и напредват по своя жизнен път, това е и причината да е важна от гледна точка на връзките. 

Какви са Фиксираните знаци?

Те са: Лъв, Телец, Водолей, Скорпион.

Докато Кардиналните знаци са склонни да контролират външната си среда, Фиксираните знаци са известни с по-голям контрол върху емоционалния или вътрешния си свят. Заради тези признаци те не се адаптират към промяната много добре, особено във физическия си живот. Но за разлика от Кардиналните знаци, които няма да предприемат действия, за да разклатят нещата по един или друг начин, Фиксираните знаци просто си вкопават петите в земята и не мърдат. Тези знаци са склонни да се фокусират повече върху личния си живот и най-важните за тях в опит да запазят стабилността. Те процъфтяват, знаейки какво да очакват в живота си, и се вкореняват в привързването на собственото си достойнство и убеждения към това, което се случва. Поради това тези Фиксирани знаци могат да заседнат в миналото или да не могат да продължат напред от нещата, които другите (или те самите) са направили. За съжаление, докато Кардиналните знаци са загрижени за физическата си среда, Фиксираните знаци много искат нещата да останат в ред в техните умове и системи от вярвания. Когато казваме, че хората могат да бъдат нашият най-лош кошмар, никъде по-вярно не е това от ума на Фиксираните знаци. За тези знаци истинският им ум в крайна сметка ги задържа, дори ако е по различни начини: Лъв прощава, Телецът разбира, Водолеят е негативност, а Скорпионът е безполезност. Въпреки това, докато се научават да контролират тази своя сянка, те също са склонни да израстват от навика да вярват в най-лошото за себе си и другите. Докато с времето тези качества са склонни да бъдат преработвани, Телецът може наистина трудно да се ангажира с другите, защото смята, че винаги са прави, което може да се окаже снизходително за другите. Лъвът трудно се открива на другите, което означава, че би могъл да саботира редица връзки, докато осъзнае, че трябва да остави собствената си гордост настрана, за да открие това щастие, което търси. Водолеят трябва да преодолее страха, че най-лошият сценарий е неизбежен, и вместо това да се научи да рискува, мислейки, че е възможно всичко да върви по-добре, отколкото би могло да планира. Скорпионът обаче е в подобна лодка и понякога може да се изгуби в собствените си мисли, особено в тъмните, където се чуди дали ще остане завинаги сама или е достойна за любов. За тези признаци е важно не само да имат гъвкав партньор в живота си, но и някой, който ще им помогне да се откъснат от собствените си демони и да им помогне да видят, че животът съществува извън това, от което се страхуват.

Какви са Променливите знаци?

Те са: Близнаци, Дева, Стрелец, Риби.

Най-накрая чуваме за знаците, които правят най-добрите партньори за всички! Предимството номер едно на тази модалност е, че те са гъвкави. Това е важно качество, което трябва да притежавате, тъй като позволява на тези знаци да се адаптират към външната си среда с лекота и поток. Едно от важните качества на променливите знаци обаче е, че те също се нуждаят от солидна основа в живота си. Това е тяхната работа в сянка - мислейки, че трябва да бъдат в партньорство с някого, за да имат корените, които изискват, за да бъдат толкова гъвкави, колкото са склонни да бъдат. Тези знаци са уязвими на външни влияния и енергия, повече от други знаци, просто поради тяхната адаптивна природа. Почти сякаш са по-порести от другите знаци, позволявайки им да поемат повече от света и хората около тях, дори ако изглежда различно.

Девата е физически живот, Близнаците са мисли за другите, Стрелецът е разсейване, а Рибите носят маска. Девите ще им е по-трудно да не бъдат лично засегнати в токсична работна среда, докато Близнаците не биха могли да работят, защото се притесняват, че хората говорят за тях. Но Стрелецът не върши никаква работа, докато търси нови перспективи в социалните медии, а Рибите са там усмихнати, сякаш всичко е наред, но се промъква до банята да плаче, защото се чувстват толкова съкрушени. Друга сянка на тази модалност е, че те могат да се впият в заобикалящата ги среда - несъзнателно, а защото са толкова адаптивни. Понякога това са признаците, които в крайна сметка променят кои са заради това къде са или кои са наоколо, без да осъзнават по-късно, че всъщност не са истинското си аз. С течение на времето и преминавайки през уроците, които животът носи тези знаци, те често са в състояние да осъзнаят, че тяхната гъвкавост всъщност е част от техните корени, което им позволява да спрат да бъдат хамелеон. 

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com