Кои са най-богатите знаменитости?

1559
Кои са най-богатите знаменитости?
Снимка: iStock

Знаменитостите са известни с екстравагантния си начин на живот, но някои хора успяха да натрупат огромно богатство през годините. От актьори до музиканти, спортисти до предприемачи, тези знаменитости са натрупали богатства, за които повечето от нас могат само да мечтаят и дори имат повече пари от някои държави по света. В тази статия ще разгледаме по-отблизо топ 5 на най-богатите екстравагантни знаменитости. 

Джеф Безос

Джеф Безос, основателят на Amazon, е сред най-богатите знаменитости в света с нетно състояние от над 200 милиарда долара. Безос стартира Amazon в гаража си през 1994 г. и оттогава го трансформира в най-големия онлайн търговец на дребно в света. Той притежава много други фирми, включително The Washington Post и Blue Origin, компания за изследване на космоса. Безос е известен със своята филантропия, дарявайки милиарди долари за различни каузи през годините.

10 знаменитости, за които най-вероятно не знаете, че са свързани

Илон Мъск

Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, е в списъка с най-богати знаменитости в света с нетно състояние от над 150 милиарда долара. Мъск е известен с иновативните си идеи и е допринесъл за разработването на електрически автомобили, слънчева енергия и изследване на космоса. Той също така участва активно в филантропия, дарявайки милиони долари за различни каузи през годините.

Бил Гейтс

Бил Гейтс, съоснователят на Microsoft попада в този списък с нетно състояние от над 120 милиарда долара. Гейтс е известен със своята филантропия, като през годините е дарил милиарди долари за различни каузи. Той също така участва активно в насърчаването на образованието и е започнал множество инициативи за подобряване на достъпа до образование за деца по света.

5 световни знаменитости с български корени

Бернар Арно

Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH, е първият европеец в нашия списък. Той е с нетно състояние от над 100 милиарда долара. Арно е известен със своите луксозни марки, които включват Louis Vuitton, Dior и Fendi. Той е допринесъл за растежа на индустрията за луксозни стоки и също така е участвал активно в филантропия през годините.

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг, основателят на Facebook,завършва нашия списък. Той е с нетно състояние от над 90 милиарда долара. Зукърбърг стартира Facebook в стаята си в общежитието в Харвардския университет и оттогава го трансформира в една от най-големите социални медийни платформи в света. Той е известен със своята филантропия, дарил е милиони долари за различни каузи през годините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com