Кои са най-често допусканите грешки при употребата на балсам за коса ?

6133
Кои са най-често допусканите грешки при употребата на балсам за коса ?
Снимка: iStock

Повечето хора смятат, че миенето на косата е просто процедура, която трябва да се направи под душа с цел хигиена. Това е така, но се оказва, че не са никак малко хората, които мият косата си неправилно, този проблем се среща основно сред жените, но и сред мъжете, които имат дълги коси. Има хора, които не знаят как правилно да използват продуктите за коса, които имат. Най-често допусканите грешки са при употребата на балсам за коса.

Всъщност повечето хора допускат следната грешка – изобщо не използват балсам. Някои от тях смятат, че балсамът ще сплъсти косата им и ще отнеме от обема. Истината е, че дори мъжете и жените, които имат фин косъм, имат нужда от поне мъничко количество балсам, макар и нанесен само по краищата.

8 знака, че е време да смените шампоана и балсама

Коафьорите съветват след измиване на косата с шампоан да се използва балсам, за да може тя да се възстанови. За съжаление, шампоанът не само почиства косата, но и я дехидратира. А когато се използва балсам, се възвръща здравия и блестящ вид на косата.

Друга често срещана грешка, която допускат хората, е нанасянето на балсам върху твърде мокра коса. Специалистите съветват това да става на добре изстискана от водата коса, за да има възможност продуктът да проникне в косъма и да има ефект от неговото използване. Балсамът не е предназначен за използване в корените на косата, а по-скоро трябва да се нанася по краищата. Целта му е да подхрани косата, а когато го нанасяме в корените е възможно косата ни да изглежда мазна, когато изсъхне.

Друга често срещана грешка е при отмиването на балсама. Това трябва да става старателно и да се отмие напълно продукта, в противен случай косата може да изглежда сплескана и мазна. Ако не сте сигурни, че сте отмили напълно балсама, по-добре плакнете косата си по-дълго време, за да го отстраните напълно.

Балсамът може да се нанася и върху суха коса. Ако забелязвате, че косата ви е суха и има нужда от допълнителна дехидратация, то може да нанесете от балсама по краищата на косата. Препоръчително е да се използват балсами, които са предназначени да не се отмиват, обикновено те са под формата на спрей, серум, крем или лосион.

Топ природни продукти, които ще направят косата ви неузнаваема

Спрейовете се препоръчват на хората, които имат по-фина коса, а кремовете и лосионите – за по-плътна. Серумите могат да бъдат подходящи за различни видове коси, зависи на какъв се спрете, с две думи трябва да изпробвате поне няколко, преди да установите кой се отразява най-добре на вашата коса. Каквито и продукти да използвате, трябва да бъдат качествени, това не означава, че трябва да са скъпи, по-скоро трябва да обърнете внимание какви са съставките и да се спрете на продукти, които имат минимално съдържание на химия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...