8 знака, че е време да смените шампоана и балсама

1293
8 знака, че е време да смените шампоана и балсама
Снимка: iStock/Guliver

Ако не сте си сменяли шампоана и балсама или пък не сте знаели, че трябва, то е добре да следите за тези 8 знака, които ще ви покажат, че е време да помислите за смяна.

Усещате недостатъчно измиване

Ако след известно време започнете да усещате недостатъчно измиване и скалпа си остава мръсен, то е време да смените шампоана. Обикновено дори да сте изсушили косата си, тя ще продължи да стои като мръсна. Това обаче може да не се дължи на привикване, а и на неподходяща козметика.

Суха коса

Правилният шампоан ще хидратира добре косата ви и няма да оставя сухи краища. Посетете фризьора, за да се отървете от цъфналите краища, а след това сменете шампоана и балсама. Друга причина е, че козметиката, която използвате е твърде агресивна за вашите нужди. В такъв случай трябва да смените шампоана, който има подхранваща и хидратираща формула, която да върне свежестта в косъма.

За или против чесновия шампоан

Всеки от нас знае какви са ползите от чесъна за нашето здраве. Той е богат на витамин С, витамини от групата В и селен и поддържа имунн...

Загуба на блясък

Гледайте на косата си като жив организъм. Ако тя се чувства добре, ще е мека и приятна на допир, но и ще има блясък. Ако видите, че той се губи или пък цветът на боята избледнява по-бързо, то е време да помислете и за смяна на грижата. Хубаво е да се консултирате с фризьорката си, за да ви препоръча точната козметика.

Необичайна липса на обем

Ако забележите необичайна липса на обем, то помислете за смяна на шампоана или балсама. Без обем косата изглежда сякаш е „изморена“ и това влияе на самочувствието ви. Изберете формула, която ще придаде специален обем на косъма. Липсата на обем може да се дължи и на замърсяване на скалпа, дори в същия ден да сте измили косата си. Затова обърнете специално внимание и на него и от време на време приложете техника за „пречистване“.

Смяна на сезона

Не използвайте една и съща козметика в различните сезони. Зимата косата се нуждае от повече хидратация, а лятото от естествени масла, които да ѝ придадат сила и да я подхранят.

Косата старее заедно с вас

Как да си направим домашен шампоан за всеки тип коса

Домашните шампоани стават все по-популярни всеки ден. Това е така, защото те не съдържат химически съставки, способни да увредят косата...

Не само кожата на лицето старее с времето, но и тази на скалпа. С времето ще усетите, че шампоаните, които сте използвали до този момент не са подходящи за вас, но имате нужда от смяна. Може да се нуждаете от повече естествени масла, които да подхранят косата ви. Някои марки имат специална серия за възрастни жени, а можете да направите и консултация с дерматолог.

Твърде бързо омазняване

Ако косъмът ви се омазнява прекалено бързо, то това е червен флаг, че трябва смените козметиката. Изберете формула без силикони и обърнете специално внимание на скалпа. Той се нуждае от дълбоко почистване поне веднъж месечно.

Сърбеж или поява на пърхот

Тези два признака са също сигнал, че трябва да смените козметиката. Може би тази, която сега използвате, е по-агресивна и се нуждаете от по-мека. Ако след тази промяна отново забележите същите проблеми, то тогава се обърнете към специализиран шампоан против пърхот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com