Кои са най-добрите градове за посрещане на 2024 година ?

1461
Кои са най-добрите градове за посрещане на 2024 година ?
Снимка: Istock

През последните няколко години стана доста модерно да се посреща Нова година някъде в чужбина. Хората обичат да посещават нови дестинации, да опознават нови култури и традиции, особено когато това се съчетава с посрещането на новата година.

Вижте кои са 10-те най-добри града за посрещане на 2024:

Мадрид - определено това е перфектно място за купон. При жителите на Мадрид интересна традиция е изяждането на 12 зърна грозде в последните 12 секунди от старата година.

Париж - ако искате да посрещнете новата година на романтично място, то определено Париж е дестинацията за вас. Отидете по-рано при църквата Сакре Кьор в Монмартър, за да си намерите място и да се наслаждавате на невероятни гледки към френската столица.

Берлин - това е парти столицата на Европа. Градът е известен с клубовете си за техно музика, които работят до ранни зори. Ако сте парти настроени, то Берлин е вашето място.

Новогодишно меню 2024: 3 ястия на празничната трапеза за късмет и берекет

Лондон - има няколко места, където си заслужава да отидете и да наблюдавате новогодишни фойерверки - Hampstead Heath, Primrose Hill и Millennium Bridge. Ако искате да ви бъде една идея по-спокойно, то може да се разходите по река Темза и там да посрещнете 2024 година.

Единбург - там се организират традиционни празненства по случай Hogmanay - последния ден от годината. Има музика, фойерверки и вълнуващи изпълнения на Auld Lang Syne (традиционна новогодишна песен).

Лисабон - градът е известен със стръмните си улички и това не се харесва на всички туристи. Но в същото време именно стръмният наклон дава възможност на хората да се наслаждават на невероятни гледки към новогодишни фойерверки.

Дъблин - там посрещането на новата година е доста зрелищно и в същото време стилово издържано. Новогодишният фестивал е нещо, което си заслужава да бъде разгледано, а консумацията на халба бира е традиция, която няма как да се пропусне.

Стокхолм - това е една доста интересна опция и определено е подходяща за любителите на по-разчупените дестинации. Фойерверките, които осветяват небето в навечерието на новата година над Кралския замък на града, са невероятни. Най-добрите гледки към тях се откриват от Stadshuset, Fjällgatan или мостовете Västerbron и Skanstullsbron.

Валета - ако предпочита да посрещнете Новата година на малко по-топло место, то може да отидете в столицата на Малта. Там местните посрещат Новата година на открито, като се събират в централната част на града и се забавляват чак до зори.

Какво да облекат различните зодии за посрещането на Нова 2024 година

Женева - това място е подходящо за хората, които не искат излишен шум и предпочита да прекарат Новата година някъде в чужбина, но на сравнително спокойно място. Ако искате да гледате фойерверки, то ви препоръчваме да посетите бар на брега на Женевското езеро и в полунощ да видите как те се отразяват спокойните му води и пейзажът се превръща в истинска цветна феерия.

Където и да решите да отидете, важното е да бъдете в компанията на любимите си хора и да си прекарате незабравимо!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com