Кои са най-добрите подправки за пилешко месо?

31718
Кои са най-добрите подправки за пилешко месо?
Снимка: iStock

Бедно на мазнини и нискокалорично, ако се приготви без кожата, но богато на ценни и полезни за здравето вещества, пилешкото месо е подходящо за всички – и за чревоугодниците, които се наслаждават на богатството от вкусове, които различните начини за приготвяне на пилешкото месо предлагат, така и за спазващите режим за контрол на теглото. За да се насладите максимално на вкусно и ароматно пилешко, важно е да знаете най-добрите подправки за пилешко месо, които подчертават вкуса му, допълват го или напротив – изненадват ни с неочаквани нотки, пълна противоположност на вкуса на месото и ни поднасят причудлива комбинация.

Подправките, чиято история ни връща хилядолетия назад в миналото, където египтяните са използвали една от най-старите известни в света подправки – канелата – за мумифициране, а Индия и Близкия изток – за източник на доходи, търгувайки с канела и черен пипер още 2000 г. пр.н.е., са доказали през хилядолетното си съществуване не само че са от ключово значение за вкуса на ястията, но и че сред тях има такива, които ни помагат да съхраним здравето си или могат да се използват като допълваща лекарското лечение терапия при редица заболявания.

Над 300 са подправките, които са масово познати, популярни и използвани в ежедневието от домакините, а с редките или по-малко известни броят им е хиляди. Колко обаче от тях са подходящи подправки за пилешко месо?

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете пилешко месо

Най-добрите подправки за пилешко месо

  • Чесънът е сочен за една от най-подходящите подправки за пилешко месо особено ако е съчетан с кафява захар, кимион и пипер – причудлива сладко-лютиво-пиперлива комбинация, която не оставя небцето да скучае. По-традиционна комбинация от подправки с чесън е смес от черен пипер, червен пипер, чесън, лук, мащерка и риган, която е изключително подходяща за пилешко независимо как ще го приготвите.
  • Босилекът и розмаринът са чудесна съставка за марината за месни ястия в средиземноморски стил, като пилешкото не прави изключение, ако ще го приготвяте по подобна рецепта. Искате да мариновате крилца? Изпробвайте комбинацията, ще останете приятно изненадани.
  • Шеф готвачите и майсторите на вкусно пилешко месо се кълнат, че пилешките гърди, мариновани в соев сос с добавен джинджифил, ще накарат небцето ви да копнее за още от тази кулинарна наслада. Джинджифилът се слави и като една от най-полезните подправки за здравето особено в сезона на грипа, през който активно подпомага имунната система, той стопля и тялото, така че все още имате време да изпробвате този микс.
  • Копърът е отлична компания не само за таратора. Ако сервирате пиле с ориз или картофи – комбинации, често приготвяни у нас, пресният копър е идеална подправка. Имайте предвид обаче, че не визираме семената.
  • Магданозът – една от най-употребяваните подправки у нас също е сред най-подходящите подправки за пилешко месо, като може да използвате и пресен, и сушен магданоз.
  • Макар в много страни да гледат на кимиона като на мексиканска подправка, у нас той е незаменима част от кухнята ни и е подправка, която редовно използваме за мезета и местни ястия. Не го пропускайте и когато приготвяте пиле, макар да е по-популярен за свинското месо у нас. Ще останете изненадани колко добре се съчетава тази ароматна наслада и с пилешкото, което приготвяте в дома си.
  • Салвията е първа приятелка на топлата пилешка яхния, насладете ѝ се още днес в ястието си.

Популярни са и разнообразни миксове от подправки, които може да намерите готови на пазара, но може да приготвите и сами в дома си според личните ви предпочитания и вкус, както и да експериментирате и да направите свой микс, с който да изненадате всички около масата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com