Кои са най-ефикасните билки за отслабване през зимата?

1545
Кои са най-ефикасните билки за отслабване през зимата?
Снимка: iStock

Чаят е не само нискокалорична напитка, но й полезна за нашето здраве. Билките, които съставляват този или онзи вид чай, стимулират метаболизма и успокояват нервите. Правилно подбраният чай ще ви помогне да отслабнете и да поддържате диетата си. За да направите това, помислете за най-ефикасните билки за отслабване през зимата.

Най-ефикасните билки за отслабване са тези, които потискат глада. Механизмът за намаляване на апетита при консумация на тези билки е образуването на филм по стените на стомаха. Или растителните суровини, влизайки в храносмилателния тракт, увеличават обема си. И двата варианта значително потискат глада, като ви предпазват от консумация на допълнителни калории. Примери за такива растения са водорасли спирулина, лен (семена), бяла ружа (корени).

Билки, които имат диуретичен ефект. Чрез консумацията на отвари от листа от репей или брусница ще се отървете от излишната течност в тялото. Те премахват токсините и някои мастни натрупвания. Не се препоръчва безконтролната употреба на този клас билки, защото може да настъпи дехидратация.

Билки, които действат слабително на организма. В допълнение към нормализирането и стимулирането на храносмилането, този клас растения насърчават загубата на излишни мазнини, като премахват вредните вещества и токсините заедно с отпадните продукти. Този ефект имат анасон, копър, сена и кора от зърнастец.

Холеретични билки. Безсмъртниче, берберис и глухарче могат ефективно да стимулират образуването на жлъчка. Също така, тези растения подобряват функционирането на черния дроб и храносмилателната система, като по този начин подобряват метаболизма.

Растения, които увеличават разхода на енергия. Те заеха своето място сред билките за отслабване преди няколко години. Тези растения съдържат активни биологични елементи, които спомагат за ускоряване на метаболизма. Тези билки ще бъдат по-ефективни, ако ги комбинирате с упражнения. Примери за такива растения включват куркума, джинджифил и мате.

Чаят от тази билка сваля кръвната захар и помага за бързо отслабване

Най-ефективните и полезни билки за отслабване

Използването на отделни билки за отслабване не е толкова ефективно, колкото комбинирането им. По-лесно е да използвате готови композиции от лечебни растения, закупени в аптека, но понякога си струва да ги направите сами. Независимо от компонентите на колекцията, има няколко общи правила за нейната подготовка и употреба. Трябва да смесите всички съставки в равни пропорции и да приготвите отвари на водна баня. За да ви помогнем да се ориентирате в билките за изгаряне на мазнини, разгледайте растенията по-долу, които вършат работата ефективно.

Зелен чай. Познатият на всички зелен чай също ще ви помогне да отслабнете. Растението значително намалява чувството на глад, предотвратявайки консумацията на излишни калории. Особена популярност през последните години придоби десетдневната диета със зелен чай. Принципът му се основава на нискокалорична диета и консумация на слаб чай без захар. Не трябва да се увличате по тази билка преди лягане, защото... има много кофеин.

Живовляк. Тази билка съдържа голямо количество фибри. Има леко слабително действие. Билкарите съветват да пиете инфузия от живовляк преди всяко хранене, защото помага за намаляване на глада. Използването на тази билка за отслабване в комбинация с физическа активност дава невероятни резултати. За да приготвите отвара от живовляк, добавете 200 ml вряла вода към една супена лъжица семена от растението и оставете за един час. За еднократна употреба ще бъде достатъчна една трета от готовия продукт.

5 билки, които атакуват мазнините по бедрата, паласките и корема

Хрян. За да отслабнете, използвайте тинктура от хрян. За да го приготвите, настържете 200 г от корена на това растение, изсипете получената маса с литър вряща вода. Оставете да престои един ден, след това прецедете и добавете 100 г мед към течността. Преди всяко хранене трябва да консумирате 50 ml тинктура. Ще ядете значително по-малко, защото... етеричните масла на тази билка потискат вкусовите рецептори, намалявайки апетита.

Джинджифил. Тази билка съдържа вещества, които помагат за изгарянето на излишните мазнини: фитонциди и етерични масла. Те предизвикват леко повишаване на телесната температура и ускоряват метаболитните процеси. Кореноплодите на растението ефективно намаляват апетита. За да приготвите чай от джинджифил с лимон, сложете 2 супени лъжици настърган джинджифил и няколко резена лимон в термос. Напълнете всичко с гореща вода и оставете да кисне цяла нощ. 150 мл напитка

Жълт кантарион: Растенията с жълти цветове стимулират производството на хормона на щастието (серотонин). Чаят от жълт кантарион помага за преодоляване на загубата на сила по време на диета. Идеалното време за този чай е обяд.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: продължавам или продалжавам?

Ако видите това петно върху ягодата, по-добре изхвърлете всичките

Не ги замразявайте: тези продукти губят всичките си качества

Полезно или вредно е да седим на пода?

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Как да разберете дали имате цьолиакия или непоносимост към глутен?

"Парични" дати през май 2024 г. според Фън шуй - портфейлът ви ще се пръсне от пари

Лекар: 7 правила за дълъг и здравословен живот

Диетолог: 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема

Стихотворение за 13 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com