Кои са най-опасните кучета?

27609
Кои са най-опасните кучета?
Снимка: Yama Zsuzsanna Márkus / Pixabay

Кучето е не само приятел на човека, то може да бъде и заплаха в някои случаи

Кои са най-агресивните породи?

Американски питбул

Американският питбул е агресивно куче, забранено за домашно развъждане в 53 страни по света. Питбулът е най-опасното куче в света. Има повече от 300 смъртни случая през последните 30 години. В САЩ питбулите представляват 2/3 от всички смъртни случаи от ухапвания от кучета.

Кавказка овчарка

Кавказката овчарка е опасна порода. Първоначалната задача на вида е била да защитава пасищния добитък от големи хищници. Кучето се отличава с вярност и вроден инстинкт за защита на глутницата. Тя яростно ще защитава себе си и всеки, когото смята за свое семейство (дори котки). Но има голяма вероятност тя да нападне всеки непознат, дори ако това е детето на гостите, дошли да ви посетят.

Бултериер

Бултериерът е една от най-агресивните породи в света. При правилно обучение кучето става отличен компаньон на семейството. Бултериерът се разпознава лесно по характерната яйцевидна муцуна. Това е сравнително малка порода сред най-агресивните кучета. В същото време те се идентифицират като малки кучета и се държат по съответния начин, забравяйки, че представляват много силна и мускулеста порода. Сред представителите на вида има не само агресивни, но и изключително срамежливи индивиди.

Кое е най-опасното куче в света – не му попадайте в лапите

Аржентински дог

Аржентинският дог е опасно куче, така че е незаконно да се отглежда в много страни. Породата е отгледана за лов на големи животни, като диви свине. Породата е разпознаваема по голямата си и мускулеста бяла козина. Само опитен стопанин ще може да отглежда аржентинско дого, при условие че това не е забранено от законодателството на неговата страна.

Немският дог не е подходящ за семейно куче. Това е опасна африканска порода кучета. Отгледан е в Южна Африка от европейски породи, донесени там, смесени с местни. Бил е използван като ловно куче за стръв, както и за защита.

Бурбул

Бурбул е силно и издръжливо куче. Кучето се нуждае от ежедневни упражнения, за да поддържа мускулестото си тяло във форма. Липсата на физическа активност повишава агресивността на кучето. Трябва буквално да се изтощи по време на разходки.

Булбулът не разпознава никого освен собственика. Кучето лесно може да нападне непознат. Известни са множество случаи на атаки на Бурбул срещу хора. Кучетата яростно нападат. Следователно често резултатът от агресията е увреждане и дори смърт на човек. Нападащите кучета от тази порода са трудни за спиране дори с огнестрелно оръжие - може да отнеме цял пълнител с куршуми, за да неутрализира животното.

5-те най-често предавани болести от куче на човек

Чау-чау

Привидно добродушният чау-чау е една от най-агресивните породи в света. Породата чау чау е сред лидерите по брой ухапвания на хора. Чау чау има нужда от движение и упражнения, в противен случай се превръща в непредсказуемо, агресивно и опасно куче.

Чау-чау уважава само собственика и тесен кръг от семейството. Всеки непознат може да бъде възприет от кучето като непознат и нападнат. Не трябва да се опитвате да галите чау-чау без съгласието на животното: кучето не понася твърде много внимание и може да хапе.

Доберман

Доберман е порода късокосмести кучета, отгледана от кинолога Карл Доберман. Това е голямо и високо куче и има добре развита мускулатура. Кучето изглежда стегнато и стройно. Трябва да се отбележи, че кучето не е агресивно към други животни и спокойно се разбира с тях.

Основният обект на агресия на добермана са непознати. Доберманите представляват до 4% от смъртните случаи, свързани с атаки на кучета. Има дори случаи на смърт на собствениците поради атаки на ученици-добермани. Само правилното обучение може да овладее агресията на добермана. Правилно обученото куче показва лоялност и послушание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...