Кой би ПОВЯРВАЛ, че КРУШИТЕ са супер полезни за тези неща

4223
Кой би ПОВЯРВАЛ, че КРУШИТЕ са супер полезни за тези неща
Снимка: iStock

Обожаваме крушите. Този есенен плод може да се хапва директно или да участва в приготвянето на вкусни сладкиши. Освен за хапване обаче крушите са много полезни за косата и кожата, тъй като съдържат редица полезни вещества. Те са богати на фибри, антиоксиданти, минерали и витамини. Те са здравословен плод, който се грижи за сърдечното здраве, за регулиране на кръвната захар. Борят се със свободните радикали и възпаленията, подкрепят имунитета, насърчават производството на нови клетки. Улесняват храносмилането, грижат се за чревната флора заради съдържанието си на фибри, не на последно място съдействат за поддържането на здравословно тегло.

Все пак днес ще говорим за ползите от крушите за кожата и косата, които също са безспорни. Ето как помагат.

Този ЛЮБИМ на много хора плод ни пази от ИНСУЛТ

Учени са направили проучване, в което са установили, че един от любимите ни плодове е невероятно полезен за здравето. Той може да намал...

Срещу акне и възпаления  - крушите регулират омазняването, с което се борят с възникване на възможни възпаления и акне. Както знаем, активността на мастните жлези създава предпоставка за развитие на възпаление и инфекции, което действа пагубно върху акнето. Ако хапвате круши и ги прилагате като маска за лице, ще подобрите значително външния вид на кожата си.

Регулират себума – ограничават свръхпроизводството на себум, който запушва порите и води до възпаления по кожата. Крушите са благоприятни за мазна кожа, защото балансират мастните клетки. Може да прилагате маска за лице с круша три пъти на седмица, за да контролирате омазняването на кожата.

Грижат се за хидратацията на кожата – съдържат голямо количество течност, с което ви поддържат хидратирани. Освен това, ако си направите маска с круша, поставяйки я върху кожата, тя ще овлажни в дълбочина, балансирайки pH-то на кожата.

Предпазват колагена от увреждане – колагенът трябва да се пази, защото може лесно да бъде увреден. С течение на годините и напредване на възрастта неговото производство става все по-трудно. Това води до намаляване еластичността на кожата и поява на бръчки. Благодарение на фибрите и антиоксидантите в крушите синтезът на колаген се увеличава и запазва. Веществата в състава на крушите не позволяват на колагена да се разруши, което се отразява благоприятно върху кожата.

Крушите могат да вредят на някои хора

Хората с обострени заболявания на храносмилателната система да се въздържат от ядене на всякакъв вид круши. Това съветва в личния си бл...

Действат като ексфолиант – служат за почистване на мъртва кожа, мръсотия и излишен себум. Благодарение на това насърчават производството на нови кожни клетки. Правят кожата сияйна, еластична, здрава. Подмладяват я.

След като се убедихте в полезни свойства на крушите, знаете,че трябва да ги добавите към менюто си. Те са вкусен и полезен плод. Хапвайте директно и прилагайте под формата на маска, за да се погрижите за вашата кожа. Възползвайте се от полезното действие на този вкусен и сочен плод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...