Колко често трябва да се подстригваш според косата

1419
Колко често трябва да се подстригваш според косата
Снимка: iStock/Guliver

Поддържаната коса е изключително важен фактор за добрия външен вид, а фризьорите – едни от най-значимите хора в живота ви, които се грижат за нея. Колко често обаче трябва да се подстригвате? На този въпрос няма строго определен отговор, просто защото той зависи от типа на вашата коса. В следващите редове ще поясним колко често трябва да освежавате косата си според нейния тип.

Къдрава коса – ако притежавате коса с буйни къдрици, може да правите подстрижка на три или дори на шест месеца. Дори когато косата порасне, косъмът ще бъде къдрав и това няма да окаже особено влияние на нейния външен вид. И да не подстригване косата, пак ще имате страхотна прическа. Може да я освежите, ако забележите обилен цъфтеж и изтощени краища.

Коса на букли – много красива, но и изискваща повече грижи, понеже е суха. Това води до по-бързо изтощаване, цъфтене на краища и накъсване. Хубаво е да посещавате фризьора си за подстрижка на всеки шест до дванадесет седмици.

Права коса или начупена – правата коса е по-склонна към омазняване. Това обаче не е непременно нещо лошо, дори напротив. Маслата в нея я правят по-здрава, еластична и красива. Често дамите с права коса успяват да я пуснат много дълга. Ако и вие спадате към тях, препоръчителната подстрижка е на десет седмици и три месеца.

Гъста коса – плътна и тежка грива, невероятно здрава. Устойчива, красива, този тип коса се подстригва на шест месеца за освежаване. Дамите, които я притежават, са късметлийки.

Тънка коса – може би най-проблемния тип коса. Тя е най-податлива на външни влияния, оттам на цъфтеж, увреждане, накъсване и т.н. Подстригването и се случва най-често от всички останали – поне на два месеца. Така може да се погрижите за нейната здравина и красив външен вид.

Увредена коса – ако косата ви е станала жертва на много различни процедури, продукти за коса, топлинна обработка от различни аксесоари за коса, често боядисване и други, тя има нужда от много добри грижи, за да се възстанови. Подстригвайте я на осен до дванадесет седмици, за да бъде по-здрава, силна и блестяща.

Полагайте грижи за своята коса, за да имате високо самочувствие, да бъдете уверени и красиви. Тя е изложена на пряко влияние от външни фактори през целия ден, ето защо не жалете средства за поддържането ѝ с козметични продукти, както и за посещенията на фризьорския салон. Подстригвайте връхчетата през обозначения период от време според тип коса, за да се радване на силна грива дълго време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com