Колко хора знаят в коя планина се намира Боровец?

39105
Колко хора знаят в коя планина се намира Боровец?
Снимка: БГНЕС

Като един от трите най-популярните и най-големи зимни курорти в България, Боровец е известен и извън границите на страната ни, а въпросът в коя планина се намира Боровец се задава изключително рядко. Малцина са тези, които се колебаят или дават грешен отговор. Информираността относно местоположението на Боровец е свързана не само с популярността на курорта, но и с тази на върха, в чието подножие се намира.

Боровец е готов за зимния сезон (СНИМКИ)

В коя планина се намира Боровец – защо мнозинството знаят отговора?

Популярността на курорта се дължи на съвкупност от множество фактори, сред които:

  • Близкото му разположение до столицата. Въпреки голямата надморска височина, на която се намира, Боровец е само на около 70 км. от София, което прави курорта удобна и предпочитана дестинация за зимни спортове и почивка за столичани и гости на града и увеличава популярността му. Боровец е близо и до два други големи града – Пловдив и Благоевград. Благоприятното му местоположение позволява да бъде посещаван от хора от различни локации от страната и увеличава популярността му.
  • Курортът се намира в подножието на първенеца на България – връх Мусала в Рила, който е и най-високият връх на Балканите. Онези, които са чували за Рила и Мусала, няма как да не са чували за Боровец и пистите му.
  • Разположен на 1300 метра надморска височина, предлагащ превъзходни снежни писти, удобства за практикуващите зимни спортове и разнообразие от активности за всички възрастови групи и интереси, курортът привлича запалените по зимните спортове от различни части на страната и света и прави въпроса в коя планина се намира Боровец излишен, защото малцина са незнаещите отговора.
  • Ски и сноуборд училище, фън парк Боровец, детски снежен парк, нощно каране, моторни шейни, ски бягане, фрий райд, конна езда и парапланер са само част от предлаганите популярни активности, как да не познаваш Боровец и къде се намира при това разнообразие?
  • Популярността на курорта и малкият брой любители на природата, които не могат да отговорят на въпроса в коя планина се намира Боровец, положително се дължат и на факта, че той далеч не е само зимен курорт. Летните месеци предлагат възможност за незабравими планински преживявания – парапланинг, планинско катерене, планинско колоездене, ориентиране и други, а  нуждаещите се от отдих и почивка ще открият най-подходящите за тях условия в уютни хотели и ресторанти, СПА удоволствия и релакс сред вековните борови гори, девствени и неповторими, изпълнени с аромат на билки и пленяващи с дивната си красота.
  • Множество забележителности, сред които ловният дворец „Царска Бистрица“ – бивш дворец на владетелите от Третото българско царство, също се грижат повечето хора да знаят къде се намира Боровец.
  • Немалък фактор за популярността на курорта извън пределите на страната са ролята му на домакин на състезания за Световната купа по ски-алпийски дисциплини през 1981 и през 1984 година и на Световното първенство по биатлон през 1993 година.
  • Боровец е и най-старият планински курорт на територията на страната ни, чиято история ни връща към 1896 година и построяването на първата вила за почивка тук.
  • Меката зима, съчетана с обилни снеговалежи, обещаващи отворени писти и съоръжения и отлични условия за туризъм, правят мястото предпочитано от любителите на зимните спортове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Без погрешен завой: Най-дългият прав път в Австралия е 147 км без нито една отбивка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com