Колко тежи една пералня?

17135
Колко тежи една пералня?
Снимка: iStock/Guliver

Близо половината българи използват лятната отпуска, която обикновено е именно през август, за по-дребни или за мащабни ремонти у дома и смяна на обзавеждането. Някои предпочитат да не са в дома си, докато майсторите го превръщат в строителна площадка, и се наслаждават на морето и пясъка, очаквайки да намерят жилището си преобразено, докато други избират сами да запретнат ръкави по време на отпуската и да се справят с по-лесните задачи, които са по възможностите им, като боядисване или ново обзавеждане.

Най-често в дома се подменят електроуредите, чиито живот обикновено е много по-кратък от този на кухненските шкафове, настилките и дивана, а сред най-масово купуваните електроуреди са хладилникът и пералнята, без които не може нито едно съвременно домакинство. Е, добре, поръчахте си пералня онлайн или я харесахте в магазина, но пред вас има и друг съществен проблем, за който често се сещаме в последния момент – как ще стигне тази нова придобивка в жилището ви на висок етаж, ако не се побира в асансьора, ако няма асансьор или ако същият не работи?

Със сигурност ви е нужна помощ, а за да я получите ще ви трябват две неща – няколко бири за помагачите и информация колко тежи една пералня, за да прецените колко приятели ще следва да се притекат на помощ, за да успеете да сложите придобивката на мястото ѝ.

Пералнята ви ще е здрава 30 години, ако започнете да правите това

Колко тежи една пералня?

Качеството, марката, класът и характеристиките са най-важните критерии при избора на пералня, докато размерът и теглото ѝ често остават на заден план. Когато избирате своята нова придобивка обаче, следва да имате предвид с какво място разполагате, за да се побере новата пералня в него, както и колко тежи една пералня, тъй като обикновено потребителите и купувачите си я транспортират и качват до дома си сами, което прави теглото от съществена важност.

Когато се чудите колко тежи една пералня, не може да вземете под внимание теглото на старата, дори да е с еднакъв размер и видимо да нямат съществени разлики. Теглото на тези уреди варира и се различава дори при сходни модели. Простичкият и кратък отговор е много – все пак говорим за голяма бяла техника, съдържаща щедро количество метал, но колко точно е това много е важно уточнение за закупилите нова пералня машина.

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня

От какво зависи теглото на пералнята машина

Като цяло, за да прецените горе-долу колко тежи една пералня и новата съществено ли ще се различава като тегло от старата, следва да знаете от какво зависи теглото на този уред. Сред най-важните фактори, определящи теглото, са:

  • Размер. Очаква се значително по-големите уреди да са и по-тежки.
  • Модел и бранд – материалите, от които се изработват различните брандове се различават и това води до разлика в теглото между различните перални машини.
  • Материали, от които е изработена пералнята. Металната конструкция на машината, изработена от неръждаема стомана, ще я направи много по-тежка от пералната машина, изработена от полимерни материали.
  • Теглото зависи и от това дали има добавени тежести против скачането ѝ из банята по време на центрофужене, или балансът е постигнат не чрез тежки балансьори, а чрез електронно автоматично балансиране.

Всъщност ясно е какво е средното и идеалното тегло на една пералня машина и то е между 55 и 80 килограма. Обикновено и вашата ще тежи именно в този диапазон, което означава да поканите двама приятели, когато очаквате да пристигне новата придобивка за дома ви, за да може лесно да я качите по стълбите, ако не се побира в асансьора или липсва такъв. Може да попитате и в магазина какво е теглото, то често е посочено, когато говорим пък за електронни магазини, тъй като оказва влияние върху цената на доставката с куриер, която е в пряка зависимост от размерите и теглото на пратката.

Честита ви пералня и не се тревожете прекалено, макар да тежи много, теглото не е толкова страшно, колкото на огромната ви спалня от чисто дърво или многоместния диван в хола, така че ще се справите с етажите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com